Foto: Privātais arhīvs
"Suši varētu ēst katru dienu, bet, lai neapniktu, jādomā jauni pasniegšanas veidi," tā savu iecienīto karsto suši recepti pieiesaka mūsu lasītāja Sandija Zeltiņa.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

suši rīsi nori lapas rīsu etiķis bezpiedevu krēmsiers vasabi krabju nūjiņas lasis (svaigs vai auksti kūpināts) avokado gurķis paprika SUŠI "CEPURĪTĒM": majonēze krēmsiers labi kūstošs siers sojas mērce pasniegšanai krabju nūjiņas, garneles vai ikri

Sagatavošana

1

Suši rīsus jeb apaļgraudu rīsus izvāra, sekojot instrukcijai uz paciņas.

2

Karstos rīsos iemaisa rīsu etiķi, sekojot instrukcijai, kas norādīta uz pudelītes vai pēc garšas (pietiek ar 2-3 ĒK). Rīsu etiķis rīsiem piešķir lipīgumu un garšu.

3
  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot suši un kā no tām izvairīties.
Foto: Privātais arhīvs
4

Uz bambusa paklājiņa liek nori lapu, virsū liek rīsus. Sandija visu veidu suši parasti liek iekšā krēmsieru un ieziež nedaudz vasabi. Pildījumi var būt dažādi: auksti kūpināts lasis, "snow crab" krabju nūjiņas, avokado, svaigs gurķis, paprika un citi labumi pēc izvēles dažādās kombinācijās. Noskatoties šos divus īsos video, uzzināsi, kā satīt suši divos dažādos veidos.

5

Kad suši sarullēti, laiks gatavot masu "cepurītēm". Smalki sarīvē sieru, tam pievieno pāris sasmalcinātas "snow crab" nūjiņas. Var izmantot arī sīki sakapātas garneles vai ikrus. Masai pievieno arī pāris karotes krēmsiera un majonēzi pēc garšas.. Ja grib asumiņu, var pievienot Tabasko mērci vai iemaisīt nedaudz vasabi.

6

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

7

Sagatavoto masu pa piciņai liek uz katra suši. Šauj cepienu krāsnī un karsē, līdz "cepurītes" izkusušas.

8

Pasniedz nekavējoties ar kvalitatīvu sojas mērci, jo laba sojas mērce tikai padarīs labākus jau tā labus suši. Sandija parasti izmanto "Kikkoman" ar sarkano vai zaļo korķīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!