Foto: Publicitātes foto
Cik dažāds savās formās, toņos un garšu niansēs var būt tomāts! Sātīgu tomātu pīrāgu ar kazas sieru blogere Zane Grēviņa gatavos šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty" un kulinārijas raidījumu, kurā Zane aicinās dzīvot garšīgi, skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".
65Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:220 gkviešu milti120 gauksts sviests80 mlauksts ūdens30 gParmas tipa siers šķipsnasāls PILDĪJUMAM:4 gab.tomāti (vidēja izmēra)120 gmīkstais kazas siers100 gsvaigais siers1 gab.ķiploka daiviņa1 gab.sīpols100 gkonservēta kukurūza4 gab.svaiga timiāna zariņi šķipsnasāls PAPILDUS:2 ĒKeļļa (sīpolu apcepšanai)1 gab.ola (mīklas maliņu apziešanai) smalki sarīvēts Parmas tipa siers

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo mīklu. Miltos ierīvē aukstu sviestu, pievieno sāli un smalki sarīvētu sieru.

2

Ar rokām visu samīci drupačainā masā, cenšoties sviestu nesasildīt.

3

Pievieno ledus aukstu ūdeni un aši samīci sastāvdaļas neviendabīgā mīklas pikā.

4

To saplacini, ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.

5

Pannā sakarsētā eļļā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pannu no plīts noņem un iemaisi konservētu kukurūzu.

6

Bļodiņā samaisi svaigo sieru ar izspiestu ķiploka daiviņu, svaiga timiāna lapiņām un šķipsniņu sāls.

7

Mīklu izrullē aplī (apmēram 40 centimetri diametrā).

8

Tā viducī (apmēram 20 centimetri diametrā) apļa formā izlīdzini krēmsiera masu.

9

Uz tās izkārto kazas siera kriksīšus, tos pārber ar sīpolu un kukurūzas maisījumu, virspusē kārto 1 centimetru biezas tomātu šķēlītes.

10

Mīklas malas saloki virzienā uz pīrāga viduci tā, lai tās nedaudz pārsedz pildījumu.

11

Tad tās apzied ar sakultu olu un pārber ar smalki sarīvētu sieru.

12

Pīrāgu liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 40–45 minūtes.

13

Izņemot no krāsns, pīrāgu nedaudz atdzesē. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!