Foto: Shutterstock
Marinētie ķirbji daudzās mājās ir iemīļota recepte ģimenes viesībās. Nereti tos ēd pat kopā ar rasolu, standartā – kā piedevu gaļai vai tāpat kā garšīgus salātiņus. Restorāna "Hercogs" šefpavāra Arta Upnera ieteiktā marinēto ķirbju recepte ir niansēta, izteiksmīga, svaiga.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgattīrīts muskatrieksta ķirbis400 gūdens100 gbrūnais cukurs90 gbaltvīna etiķis6 gab.krustnagliņas2 gab.anīsa zvaigznes5 gab.smaržīgie pipari50 gsvaigas, attīrītas cidonijas0.5 gab.kanēļa standziņa10 gsāls

Sagatavošana

1

Uzvāri ūdeni, pievieno tam cidonijas un garšvielas.

2

Mazliet visu pavāri.

3

Pievieno baltvīna etiķi un ķirbi.

4

Kad viss sāk vārīties, pavāri vēl 8 minūtes.

5

Uz vienu dienu atstāj visu ievilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!