Foto: Publicitātes foto
Indijas garšu iedvesmots, vistas gaļas un ķirbju karijs – lieliska ideja ātrām vakariņām. Kokospiena krēmīgums piešķirs lielisku tekstūru un maigi saldenu garšu. Pateicoties saskaņotajām garšvielām, šis ēdiens būs ar meistarīgu asumiņu un mazliet jūtamu citrona noti.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās500 gvistas fileja250 ggabaliņos sagriezts ķirbis1 gab.sarkanā paprika200 mlkokosa piens100 mlbuljons1 ĒKzivju mērce (nav obligāti)1 ĒKkokosa eļļa (vai cita)3 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKolīveļļa2 ĒKlaima vai citrona sula2 ĒKsarkanā karija pasta pēc garšasmalti melnie pipari rīsi svaigs koriandrs svaigi asie pipari

Sagatavošana

1

Vistas gaļu sagrieziet kubiņos.

2

Izspiediet ķiploku. Samaisiet ar citronu sulu, pipariem, karija pastu, eļļu. Pārlejiet vistas gaļu. Atstājiet marinēties vismaz 15-30 minūtes istabas temperatūrā.

3

Ķirbi un papriku sagrieziet vidēja izmēra kubiņos.

4

Pannā uzkarsējiet nedaudz eļļas, ieberiet papriku un ķirbi. Maisot apcepiet vismaz 4 minūtes, līdz dārzeņi kļūs nedaudz mīksti.

5

Pavirziet dārzeņus uz pannas vienu pusi. Ielieciet vistas gaļas gabaliņus un apcepiet dažas minūtes no abām pusēm.

6
7

Pielejiet kokosa pienu, buljonu un zivju mērci (ja izmantojat), samaisiet. Pēc garšas pievienojiet sāli un uz mērenas uguns pasautējiet vēl dažas minūtes.

8
9

Pagaršojiet, vai garša šķiet laba. Ja vēlaties vairāk asuma, varat pievienot vēl nedaudz karija pastas (pirms tam to iemaisiet nelielā daudzumā ūdens vai buljona, lai labāk izšķīstu).

10
11

Ja vēlaties sāļāku garšu, pievienojiet vēl zivs mērci vai sāli. Ja trūkst skābuma, piespiediet vēl nedaudz laima sulas.

12

Ja izmantosiet sāļu buljonu, pagaršojiet kariju, iespējams sāls jau būs pietiekami buljonā un papildus to nevajadzēs pievienot.

Pasniedziet ar vārītiem rīsiem, koriandra lapiņām, sagrieztiem asajiem pipariem.

Lai labi garšo!

::!recepte::


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!