"Auzu pārslas izceļas ar savu augsto uzturvērtību, tāpēc ikdienā meklēju veidus, kā pēc iespējas biežāk iekļaut šo produktu maltītēs," stāsta uztura speciāliste, "Instagram" konta "ziedoga_viana" autore Viāna Kuļša. "Pielietojums ir ļoti plašs – ierastā auzu pārslu putra, brokastu sacepums, veselīgie kokteiļi, "overnight" jeb nakts putra, musli, dažādi cepumi, deserti. Tāpat kā auzu pārslas var izmantot arī panējumos un sāļajos ēdienos," teic Viāna.

Ja receptē izmanto banānus, papildus pievienot cukuru vai sīrupu nav nepieciešams. Ja izmanto tikai ogas, saldākai garšai var pievienot medu, kļavu sīrupu vai brūno cukuru, pēc izvēles.

40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.ļoti gatavi banāni150 gsviests (Viāna izmanto bio sviestu)4 ĒKpilngraudu auzu milti (Viāna izmantoja "Herkulesa" miltus)4 saujaspilngraudu auzu pārslas1 TKmalts kanēlis1 saujavalrieksti4 saujasjāņogas, upenes vai citas saldētas ogas

Pagatavošana

1

Katliņā uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē izkausē sviestu.

2

Cepešpannu nedaudz ietauko ar sviestu.

3

Banānus sagriež ripiņās, ber cepešpannā, pievienojot saldētās ogas. Visam pāri lej 2 – 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un uzmanīgi apmaisa.

4

Valriekstus sasmalcina vidējos gabaliņos, ber bļodā. Pievieno auzu pārslas, auzu miltus, kanēli un visu samaisa. Beigās pievieno atlikušo izkausēto sviestu un atkal samaisa.

5

Tikmēr cepešpannā esošajam saturam virsū ber auzu pārslu, riekstu masu un izlīdzina vienmērīgā slānī.

6

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep aptuveni 20 – 25 minūtes.

7

Pasniedz ar svaigām ogām un bezpiedevu jogurtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!