Sastāvdaļas
Sagatavošana
Vistas fileju vai šķiņķi var atstāt veselu vai arī griezt mazākos gabaliņos pēc izvēles.
Paralēli sajauc etiķi ar medu, pierīvē ķiploku un pievieno sāli pēc garšas. Garšaugus smalki sakapā un pievieno marinādei. Marinādē iejauc vistas gaļu un marinē vismaz pāris stundas.
Stundu pirms grilēšanas gaļu izņem no marinādes, nosusina un ļauj tai sasilt līdz istabas temperatūrai – tas palīdzēs gaļai izcepties ātrāk un vienmērīgāk.
Kamēr vista marinējas, pagatavo čatniju. Sīki sagriež visas minētās sastāvdaļas. Kad viss sagatavots, katliņā viegli uzsilda olīveļļu, pievieno garšvielas un izkarsē maisot. Pievieno ingveru, ķiploku un čili un maisa, līdz sajūt spēcīgu aromātu.
Pievieno sasmalcinātu sīpolu un sautē vēl aptuveni divas minūtes. Pievieno cukuru un karsē to, līdz tas sāk viegli karamelizēties.
Beigās pievieno rabarberus un sautē, līdz sāk veidoties džemam līdzīga konsistence. Pēc nepieciešamības pievieno šķipsnu sāls un papildu garšvielas pēc izvēles.
Pagatavo sparģeļus. Liek vārīties ūdeni ar sāli. Kamēr ūdens vārās, sparģeļus atdala no apakšējiem galiem (aptuveni 5-6 cm), liek verdošajā ūdenī un vāra aptuveni trīs minūtes.
Kad sparģeļi novārījušies, tos nekavējoties izņem un liek atdzist ledusskapī – tas ļaus saglabāt sparģeļu kraukšķīgumu un košo krāsu.
Kad sparģeļi pilnībā atdzisuši, nosusina tos dvielī, apslaka ar olīveļļu un liek uz grila.
Grilē līdz vēlamajai karamelizācijas pakāpei.
Lai labi garšo!