Fоtо: Matīss Markovskis
Šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs šo recepti savā jaunajā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu" iekļāvis ar visu izsakošu piebildi: "Ņamm!"
30recipe.minutes
9recipe.ingredients
viegli

recipe.ingredients

recipe.portions: 2
2 gab.baklažāni200 gķirštomāti125 gmocarella50 gbazilika pesto2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.timiāna zariņi40 golīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

recipe.preparation

1

Nomazgā baklažānus, nosusina, pārgriež gareniski uz pusēm. Mīkstumā, griežot ar nazi apmēram 2-3 mm dziļi, iegriež rūtiņas.

2

Baklažāna mīlstumu ierīvē ar smalki sakapātiem ķilokiem, pārkaisa ar sāli, pipariem un timiāna lapiņām, pārslaka ar olīveļļu.

3

Uzkarsē pannu ar biezu pamatni un augstām malām, liek tajā baklažānus ar mīkstpo pusi uz pannas un cep tik ilgi, kamēr baklažānu mīkstums kļuvis zeltaini brūns.

4

Apgriež baklažānus otrādi, uzliek pannai vāku un noņem pannu no plīts.

5

Kamēr baklažāni cepas, nogriež tomātiem kātiņa stiprinājuma vietu, sagriež tos četrās daļās. Sagriež mocarellu sīkos kubiciņos. Samaisa mocarellu un tomātus ar bazilika pesto.

6

Liek baklažānus ar pārgriezto daļu uz augšu uz cepešpannas, kura izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 4-5 min.

7

Izņem baklažānus no cepeškrāsns, liek uz tiem mocarellas un tomātu maisījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 3-5 min. Baklažānu steiks ir gatavs!

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !