Foto: DELFI
Atzīšu, ka mūsmājās Boloņas mērce iet uz urrā! Tai ir atrastas visdažādākās receptes, turklāt arī izmēģinātas visas gatavās veikalos nopērkamās. Esam iecienījuši arī gatavot vienkāršo Boloņas mērces recepti, kas pagatavojama ar vistas malto gaļu un bekonu. Turklāt – aizņems vien 30 minūtes tava laika! Lai gan tā ir krietni ātrāk un vienkāršāk pagatavojama par klasisko Boloņas mērci, tā nebūt nav mazāk garšīga.

Zinu, zinu, ka pasta ar Boloņas mērci ir klasika un visi to zina! Bet iesaku izmēģināt, kā Boloņas mērce sader kopā ar latviskajām grūbām. Ļoti interesanti!

30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gsmalki sagriezts bekons1 gab.sarkanais sīpols4 gab.ķiploka daiviņas500 gvistas maltā gaļa vai tītara maltā gaļa1 TKitāļu garšvielas (maltās gaļas garšviela itāļu gaumē)1 TKoregano0.5 TKrozmarīns0.5 TKčili pārslas400 gsasmalcināti tomāti1 ĒKtomātu pasta1 glāzevistas buljons2 ĒKsasmalcināti pētersīļi grūbas parmezāna siers (pēc izvēles) baziliks (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Uzkarsē dziļu pannu uz vidējas uguns. Pievieno bekonu un cep piecas minūtes, pēc tam to noņem no pannas. Tajā pašā pannā apcep sīpolu, ķiplokus un zaļumus, līdz tie kļūst smaržīgi.

2

Pievieno vistas malto gaļu (droši vari izmantot arī tītara malto gaļu). Apkaisi ar sāli un pipariem, cep līdz gaļa kļūst zeltaini brūna.

3

Pievieno apcepto bekonu atpakaļ pannā, tad pievieno čili pārslas, sīki sagrieztus tomātus un vistas buljonu.

4

Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas, pēc tam samazini uguni un vāri mērci 15 – 20 minūtes. Pannu daļēji pārklāj ar vāku.

5

Pievieno pētersīļus.

Pasniedz mērci uzlietu uz izvēlētajam piedevām (kā jau iepriekš ieteikts – nogaršo ar grūbām, bet, bez šaubām, lieliski garšos ar makaroniem). Ja vēlies – papildini ar Parmezāna sieru un svaigu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!