Foto: DELFI
Deserts, kam nevajadzēs pat gatavot mīklu, jo pietiks ar sviesta drupačām! Ātri pagatavojams, aromātisks, gards un tāds, ko gribas atkārtot.

Kara laikā Lielbritānijā dzimušais deserts krambls ir uzskatāms piemērs, ka gardas lietas var pagatavot arī tad, ja sviests pieejams limitēti.

Šajā receptē mandeļu pulveris pievienots garšai, praktiskas nozīmes tam nav, tādēļ droši var aizstāt ar parastiem miltiem.

Var aizstāt arī ar mandeļu miltiem, bet tad drupačas būs ļoti drupanas. Mandeļu pulveris pēc struktūras atgādina miltus, tāpēc tas šajā gadījumā ir teicama izvēle.

50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 gab.lieli āboli20 gbrūnais cukurs20 gsviests0.5 gab.citrons pēc garšaskanēlis SVIESTA DRUPAČAS:60 gsviests60 gmandeļu pulveris60 gmilti60 gsviests

Sagatavošana

1

Ņem brūno cukuru, mandeļu pulveri, miltus un sviestu, ar pirkstiem samīca drupačās. Tās liek ledusskapī atpūsties.

2

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež mazos kubiņos.

3

Ābolus 5 min apcep sviestā un pannas. No citrona izspiež sulu.

4

Pievieno āboliem brūno cukuru, citrona sulu un kanēli.

5

Ieslēdz cepeškrāsni, ko noregulē uz 180 grādiem.

6

Cepamajā traukā liek apakšā ābolus, virsū iepriekš sagatavotās drupačas.

7

Cep 30 minūtes, pasniedz siltu kopā ar vaniļas saldējumu.

Krambls labi garšo kā silts, tā atdzesēts! Kramblu var cept uzreiz pa porcijām, saliekot sastāvdaļas mazos, karstumizturīgos trauciņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!