Foto: DELFI
Šī soļankas versija noteikti nepretendē uz autentiskās soļankas receptes statusu. To jau pasaka priekšā nosaukums – pagatavojama salīdzinoši ātri un no trīs gaļas zortēm, ko nereti var atrast ledusskapī. Nemainīga vērtība ir garša, kas saglabājas smeķīga un patīkami skābena!
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.sīpols2 gab.burkāni2 ĒKeļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari5 gab.kartupeļi250 gžāvēts šķiņķis4 gab.mednieku desiņas250 gdoktordesa100 gtomātu mērce1 ĒKmilti5 gab.marinēti gurķi1 bundža melnās olīvas0.5 gab.citrons

Sagatavošana

1

Lielā katlā ielej eļļu un uzkarsē. Ber iekšā sasmalcinātu sīpolu, pārber ar sāli un pipariem un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

2

Tad pieber smalkās pusripiņās sagrieztus burkānus un apcep vēl 2–3 minūtes.

3

Šķiņķa gaļu sagriež kubiņos, pieber katlā un apcep. Tad pieber ripiņās sagrieztas mednieku desiņas, arī apcep. Visbeidzot pieber kubiņos sagrieztu doktordesu un apcep, līdz visas gaļas zortes apbrūnējušas.

4

Katlā ber kubiņos sagrieztus kartupeļus un visu pārlej ar tomātu mērci, apmaisa un pakarsē pāris minūtes. Tad pārber ar miltiem un vēlreiz visu apmaisa.

5

Kad sastāvdaļas savstarpēji "sasūkušās", visu pārlej ar verdošu ūdeni (paldies par palīdzību elektriskajai tējkannai) – tā, lai ūdens ir aptuveni 1 cm virs zupas "biezumiem".

6

Zupu vāra aptuveni 5 minūtes. Tad pieber sarīvētus marinētos gurķīšus un šļuku no gurķu burkā esošās marinādes (uz aci, bet ne pārāk daudz).

7

Pēcāk pieber olīvas un arī šļuku no bundžā esošās marinādes.

8

Zupai pievieno svaigi spiestu sulu no citrona, visu apmaisa. Ja šķiet, ka zupa par biezu, var pieliet vēl drusciņu ūdens.

9

Turpina vārīt 10 minūtes vai līdz kartupeļi mīksti, bet ne izšķīduši.

Padoms: ja zupas garšu gribas intensīvāku, tomātu mērci var izmantot mazāk par norādīto, bet klāt zupai pielikt pāris ēdamkarotes ar tomātu pastu. Asāku garšu cienītāji var piepilināt dažus pilienus sriračas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!