Foto: DELFI
Šis ir ļoti smaržīgs un gards veids, kā likt lietā virtuvē aizkavējušos greipfrūtu. Mājinieki novērtēja to, cik sulīgs un maigs bija rezultāts, kēkss no šķīvja pazuda zibens ātrumā!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
190 gmilti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls230 gbezpiedevu jogurts200 gcukurs3 gab.lielas olas rīvēta miziņa no 1 greipfrūta0.5 TKvaniļas ekstrakts120 mlaugu eļļa80 mlsvaigi spiesta greipfrūta sula GLAZŪRAI:120 gpūdercukurs2 ĒKsvaigi spiesta greipfrūta sula

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo kēksa formu – ja cep taisnstūra formā, to var izklāt ar cepampapīru, ja cep apaļajā, tad ietauko maliņas.

2

Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

3

Citā traukā sakuļ jogurtu, cukuru, olas, greipfrūta miziņu un vaniļu.

4

Lēnām iemaisa sausās sastāvdaļas jogurta un olu maisījumā.

5

Liekot lietā silikona lāpstiņu, iemaisa mīklā eļļu, pārliecinoties, ka tā iemaisījusies mīklā vienmērīgi.

6

Lej mīklu cepamformā un liek cepties 50 minūtes vai līdz brīdim, kad, pārbaudot ar kociņu, mīkla vairs pie tā nepielīp.

7

Kamēr kēkss cepas, nelielā pannā ielej greipfrūtu sulu, pievieno vienu ēdamkaroti cukura un karsē – līdz cukurs izkusis.

8

Kad kēkss izcepusies, tai ļauj 10 minūtes atpūsties cepamformā, tad pārvieto uz servējamā šķīvja un pārlej ar sagatavoto greipfrūtu sīrupu, ļaujot tam iesūkties kēksā.

9

Kad kēkss padzisis, sagatavo glazūru – pūdercukuru sajauc ar greipfrūtu sulu un pārsmērē pāri kēksam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!