Foto: DELFI

Man ļoti garšo suši. It īpaši siltie un kraukšķīgie "tempura maki", blakus nesmādējot arī svaigos suši ar lasi vai kādu garneli, krēmsieru un sezama sēkliņu "mētelīti". Bet es tos negatavoju pati, jo vienkārši zinu, ka nespētu tos sarullēt tā, kā lietpratēji. Tāpēc sliņķu varianta "suši bumbu" recepte no "Instagram", kuru atsūtīja kolēģe, nāca tieši laikā. Izpētīju trīs citas un sapratu, ka radīšu variantu savai gaumei. Piedāvāju izmēģināšanai arī jums – suši bumbas ar krabju nūjiņām, pikantu krēmsieru un lociņiem. Perfekta ballīšu uzkoda!

30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsuši rīsi25 mlrīsu etiķis200 gkrabju nūjiņas20 glociņi1 gab.nori lapa1 ĒKsezama sēkliņas1 ĒKmajonēze0.25 TKsrirača asā mērce2 ĒKkrēmsiers ar papriku terijaki mērce pasniegšanai

Sagatavošana

1

Vispirms novāra suši paredzētos rīsus pēc norādēm uz iepakojuma – tā, lai tie ir gatavi, bet ne izjukuši.

2

Kamēr rīsi vārās, sarīvē krabju nūjiņas un sakapā lociņus. Ber lielā bļodā.

3

Ņem nori jeb jūras aļģu lapu (viena būs gana) un pārloka uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm, un vēl, līdz iegūts biezs salocīts kvadrātiņš (gluži kā papīra loksne). Tad ar asu nazi sasmalcina nori lapu skaidiņās vai smalkās, īsās strēmelītēs. Iegūtos nori lapas "putekļus" pieber lielajā bļodā pārējām sastāvdaļām.

4

Rīsi ap šo laiku būs izvārījušies. Tos ieliek traukā un pārlej ar rīsu etiķi, pamatīgi apmaisot.

5

Novārītos rīsus pievieno pārējām sastāvdaļām. Tad pieber sezama sēkliņas un pievieno majonēzi, sriračas aso mērci un krēmsieru. Visu pamatīgi samaisa, lai sastāvdaļas labi sajaucas. Ja šķiet, ka masa par sausu, var pievienot vēl nedaudz majonēzi (ēdamkarote būs gana).

6

No suši masas virpina bumbiņas – katru 30–35 gramus smagu jeb vienas ēdamkarotes ar kaudzi lielumā.

7

Savirpinātās suši bumbas kārto uz šķīvja un pārlej ar terijaki saldskābo mērcīti.

Lai labi garšo!

P.S. Pavisam noteikti suši bumbas var pasniegt ar klasiskajām suši piedevām – sojas mērci, vasabi un marinēta ingvera gabaliņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!