Foto: Mārīte Gatavo

Tā kā šogad Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena iekrīt ceturtdienā un, kā jau nesenā vēsturē bija pieņemts, ceturtdienas joprojām daudziem asociējas ar zivju dienu, tad šoreiz svētku galdam piedāvājam zivju mielastu. Zivju pīrāga recepti iesaka Mārīte Gatavo (IG:gatavo_marite). Receptē izmantotā mīkla der gan sāļiem, gan saldiem pildījumiem. Tajā var ietērpt ābolu džemu vai saldo biezpienu, cūkgaļu vai vistas gaļu, bet zivs pīrāga versijai var izmantot jebkura veida zivis.

60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:100 mlsilts piens5 gsausais raugs1 TKcukurs250 gkviešu augstākā labuma milti0.5 TKsāls100 gsviests PILDĪJUMAM:200 gauksti kūpināta forele1 gab.sīpols lociņi šķipsnazivju garšviela1 gab.vārīta ola0.5 gab.konservēta kukurūza (bundžiņa) NOFORMĒJUMAM:1 gab.olas dzeltenums šķipsnamelnās ķimenes

Sagatavošana

1

Siltā pienā izšķīdina sauso raugu kopā ar cukuru un atstāj to malā uz 10 minūtēm, lai tas sāktu rūgt.

2

Atsevišķā bļodiņā nosver miltus, pievieno sāli un mīksto sviestu.

3

Kad raugs jau sācis rūgt un tajā parādījušās putas, to pievieno miltu masai un visu kārtīgi samīca.

4

Mīklu liek ledusskapī uz stundu atpūtināt un pa to laiku sagatavo pildījumu.

5

Foreli sagriež mazos gabalos, sīpolu un lociņus sasmalcina, olu sarīvē, pievieno kukurūzu, garšvielas un visu samaisa.

6

Atdzisušo mīklu sadala divos gabalos: viens mazliet lielāks – apakšas daļai un mazākais – virspusei jeb vāciņam.

7

Uz cepamā papīra izrullē vajadzīgo formu un liek cepamtraukā.

8

Izkārto pildījumu uz mīklas un izrullē otru daļu.

9

Liek virsū izkārtotajam pildījumam un virsējās kārtas mīklas maliņas saspiež kopā ar apakšējo.

10

Visu pārziež ar olas dzeltenumu, ar nazi virspusē mīklai iegriež svītras un pārkaisa ar melnajām ķimenēm.

11

Pīrāgu cep 45–50 minūtes 180 grādos.

Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!