Foto: DELFI
Citrusu un piparmētru svaigums, ķiploka ņiprums, vistas vieglums un aromātiski svaiga jogurta mērce – izcila kombinācija vakariņām vasarā, kad ārā ir karsts.
90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gvistas fileja (der arī atkauloti šķiņķīši vai atkaulotas kājas)1 gab.citrons4 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassvaigas piparmētras pēc garšassvaigs timiāns pēc garšassāls1 šķipsnacukurs2 ĒKeļļa MĒRCEI:350 gjogurts bez piedevām50 gskābais krējums1 saišķis pētersīļu1 gab.saišķis diļļu pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Ņem trauku, kurā marinēs gaļu – pāri kaisa sakapātas piparmētras un timiānu, saspiestu vai sarīvētu ķiploku, rīvētu citrona miziņu.

2

Pievieno sulu no puscitrona, pāris ēdamkarotes eļļas, nedaudz sāls un cukura. Visu ar rokām sajauc un liek gaļu vēsumā uz kādu stundu. Protams, var cept arī agrāk, bet tad garšaugi nepagūs iesūkties.

3

Kamēr gaļa marinējas, pagatavo jogurta mērci: nomizo gurķi un sarīvē. Piespiež vienu ķiploka daiviņu. Dilles un pētersīļus sakapā un pievieno gurķiem. Pielej klāt jogurtu un krējumu, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Mērcei jābūt diezgan stiprai.

4

Cep gaļu – to var darīt gan pagalmā uz grila, gan uz pannas, gan cepeškrāsnī vai karstā gaisa katlā (air-fryer) – kā vien ērtāk!

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles – klāt labi der gan vārīti rīsi ar dārzeņiem, gan svaigie salāti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!