Foto: Shutterstock
Tveices nogurdināts veries ledusskapja piedāvājumā, un nekas nešķiet šmorēšanas vērts, jo negribas ilgi stāvēt pie plīts? Te būs ducis recepšu, kas ļaus ilgi nekavēties virtuvē, bet vienlaikus neļaus palikt ar kurkstošu vēderu.

Dienā, kad saule spoži spīdējusi un gaisa temperatūra sasniegusi ļoti vasarīgus rādītājus, arī ēdienkartē gribas ko vieglāku un svaigāku, atstājot malā sātīgos kartupeļu sacepumus un cepešus. Nebūt nav tā, ka apetīte būtu jāremdina vien ar svaigām salātlapām, atgādini garšu kārpiņām sātīgākus salātus, pagatavo kādu auksto zupu, liec lietā kuskusa krājumus, pagatavo pildītas sēnes vai uzgrilē vistas fileju uz iesmiņiem, kas neprasīs daudz laika marinādes gatavošanai. Arī voks būs visai laba ideja fiksām vakariņām, bet, ja gribas vien nedaudz uzkost, karstmaizes būs pašā laikā.

Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Foto: Vida Press

Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lasīt vairāk

Gurķu un piparmētru aukstā zupa

Foto: Shutterstock

Veldzējoša svaigo gurķu zupa ar piparmētrām un pētersīļiem. Auksto zupu pirms ēšanas ieteicams noturēt ledusskapī, bet, lai zupas konsistence nebūtu pārāk vienmuļa, ēd to kopā ar riekstiem vai kādu grauzdiņu.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Ceptas sēnes ar mednieku sieru

Foto: Shutterstock

Tie, kas nav vēl nav pagaršojuši, nemaz nenojauš, cik izcilu recepti laiduši garām. Vien divas sastāvdaļas – lieli šampinjoni vai portobello sēnes, kreptīgs mednieku siers, apvienojas izcilā maltītē, kas pabaros izsalkušākos punčus.

Lasīt vairāk

Ātrie vistas iesmiņi majonēzes marinādē

Foto: DELFI

Meklē idejas Jāņu šašlikam? Izmēģini šo restorāna "Bibliotēka Nr.1" šefpavāra Māra Jansona recepti! Ļoti ātra un efektīga marināde. Vistas gaļa vienmēr sanāks mīksta un sulīga. Turklāt marinēšanai pietiks ar 20 minūtēm. Majonēze marinēšanās laikā iesūcas gaļā un padara to īpaši sulīgu, bet cepoties gaļa iegūst skaistu, zeltainu toni.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu biezenis

Foto: Shutterstock

Kad ierastais kartupeļu biezenis apnicis, krāsnī cepti dārzeņi arī jau šķiet pārlieku bieži gatavoti, kaut reizi vērts izmēģināt recepti zaļo zirnīšu biezenim. Patīkams atklājums, ko gribēsies gatavot arvien biežāk.

Lasīt vairāk

Sātīgie biezpiena salāti ar pavasara svaigumu

Foto: DELFI

Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.

Lasīt vairāk

Ātrie salāti ar tunci, zaļajām pupiņām un kartupeļiem

Foto: mosfood

Salāti ar tunci, vārītiem kartupeļiem un citiem dārzeņiem - ātrām vakariņām vai pusdienām. Gatavi 30 minūtēs!

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara sezonā mūsu vēders ir izsalcis pēc svaigākām maltītēm, taču sāta sajūta pieprasa arī kaut ko pamatīgāku, un tam par labu var izmantot kuskusu. Kombinācijā ar dārzeņiem un sieru, salāti iegūs gan svaigas, gan sāļas notis, kas labpatiks dažādām garšas gaumēm.

Lasīt vairāk

Siera salāti ar svaigiem tomātiem un vārītām olām

Foto: Shutterstock

Gardi un vienkārši pagatavojami siera, olu un tomātu salāti.

Lasīt vairāk

Atdzesētais borščs ar mārrutkiem

Foto: Shutterstock

Atdzesētais borščs jeb klasiskā biešu zupa, kas pielāgota tveicīgā laika pusdienām vai vakariņām. Ja zupu gribas īpaši vēsu, beigās pievieno kādu ledus gabaliņu.

Lasīt vairāk

Grieķu salāti ar valriekstiem

Foto: Shutterstock

Grieķu salāti ar valriekstiem - un sajutīsi saulaino Grieķiju.

Lasīt vairāk

Siltie cāļa akniņu salāti ar grauzdiņiem un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siltie cāļa aknu salāti būs ātri pagatavojama, bet ļoti sātīga maltīte kādai vakariņu vai pusdienu reizei.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar tomātiem, gurķiem un pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, veselīgi un ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām. Kuskuss būs lieliska bāze gardiem salātiem, kurus papildinās tomātu, gurķu un pētersīļu svaigums. Bet spirgtumu piedos svaigi spiestā citronu sula.

Lasīt vairāk

Pildītas baklažānu laiviņas

Foto: Privātais arhīvs

Gardas baklažānu laiviņas, kas pildītas ar tomātiem, sīpoliem un pārkaisītas ar sieru, kas pēc pagatavošanas ir patīkami izkusis. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Sallija, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu

Foto: Shutterstock

Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.

Lasīt vairāk

Sātīgais graudu maizes sendvičs ar biezpienu un avokado

Kad pusdienās māc izsalkums un gribas ko ātri apēst, pateicīgs variants ir sātīga sviestmaize. Pagatavo to ar biezpienu, gurķi un avokado, klāt liekot arī kādu izteiksmīgas garšas siera šķēli, piemēram, ar amoliņu, un kārtīga pusdienu porcija gatava.

Lasīt vairāk

Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem

Foto: Privātais arhīvs

Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Fiksā skābeņu un spinātu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Vienkārša, ātra un pavasarim ļoti atbilstoša krēmzupa no skābenēm un spinātiem. Zupu var ēst gan siltu, gan aukstu.

Lasīt vairāk

Aukstā avokado zupa

Foto: DELFI

Jūs noteikti zināt, ka vislabākās receptes top tad, kad to vismazāk gaida. Arī šis nav izņēmums, jo draudzenes vadīta, izmēģināt auksto zupu ar avokado un kefīru, vadījos pēc intuīcijas un radīju kaut ko tik gardu, ko būtu vērts izmēģināt arī Tasty.lv lasītājiem. Tā kā klasiskā biešu aukstā zupa nu jau ir nedaudz apnikusi, šī ir lieliska alternatīva, ar ko sevi palutināt karstajās vasaras dienās. Turklāt ēdiens ir gana kreptīgs, lai remdinātu izsalkumu pat sātīgāko ēdienu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Klasiskā kukurūzas biezputra - polenta

Foto: Shutterstock

Polenta ar gardu garšvielu sviesta piedevu.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kukurūzas plācenīši

Foto: Tasty

Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.

Lasīt vairāk

Mocarellas salāti ar zemenēm

Foto: Shutterstock

Svini vasaru un mocarellas salātus pagatavo, tomātu vietā izmantojot zemenes. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai papildini siera zemeņu salātus ar jauktām salātu lapām, rukolu, iegūstot vasarīgu zaļo uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

Lasīt vairāk

Mēlīšu salāti ar olām un marinētiem gurķiem

Gardi mēlīšu salāti aukstajam galdam. Ja ir vēlēšanās, bez mēles salātiem var pievienot arī zaļos zirnīšus. Bet, lai subproduktu iemānītu arī šaubīgākajiem ēdājiem, mēli sagriež smalki līdz nepazīšanai.

Lasīt vairāk

Tortilju kabatiņas ar spinātiem, dārzeņiem un pupiņām

Foto: Vida Press

Mēdz gadīties, ka pārtikas veikalā "iekrītam" uz akcijām un nopērkam kādu ēdienu, vēl nezinot, ko no tā pagatavot. Vismaz mūsu virtuvē tā mēdz iemaldīties tortiljas - meksikāņu "pankūkas", kuras pēc tam vēl labu brīdi gaida savu apēšanas reizi. Lūk, ideja, ko pildīt tortiljās, ja vēlies ko sātīgu, bet bez gaļas.

Lasīt vairāk

Karstie šampinjonu salāti ar kazas sieru, rukolu un valriekstiem

Foto: Vida Press

Cepti, ar kazas sieru pildīti šampinjoni, svaiga rukola un ķiploku mērce, ko papildina kraukšķīgi valrieksti un bekons. Īsta ziemas garša, tām reizēm, kad gribas apēst ko neikdienišķu.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Veģetārais pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Kabaču-spinātu plācenīši

Foto: Shutterstock

Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!