Foto: Ināra Lācarus
Meklē ideju pusdienām vai vakariņām? Piedāvājam gardēdes Ināras Lācarus recepti, kuru viņa aizlienējusi no kāda sena žurnāla, pamainot to nedaudz pēc savas gaumes. Gala rezultāts ir tik gards, ka palutinās pat kaprīzāko ēdāju vēderus!
50Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

cūkgaļas karbonāde sojas mērce rīsu etiķis olas baltums kartupeļu ciete sojas mērce rīsu etiķis tomātu mērce ingvers ķiploki ar ūdeni sajaukta kartupeļu ciete paprika ananasi (konservēti) sāls cukurs nūdeles sakapāti lociņi eļļa (cepšanai)

Sagatavošana

1

Cūkgaļas karbonādes gabalu sagriež plānās strēmelītēs. Ja nepatīk strēmelītes, gaļu sagriež 3-4 cm gabaliņos jeb kumosa lieluma kubiņos.

2

Gabaliņus liek palielā bļodā un izveido marinādi: pievieno dažas ēdamkarotes sojas mērces, etiķa, olas baltumu un kartupeļu cieti. Jāuzmanās ar cietes daudzumu, jo, pieberot to par daudz, ēdiens būs nebaudāms. To pievieno tik daudz, lai katrs gabaliņš tiktu viscaur apklāts ar cieti. Ļauj garšām nedaudz ievilkties!

3

Sakarsē biezo vai vokpannu, un uzkarsētā lielā eļļas daudzumā, uz lielas liesmas liek cepties samarinētās gaļas strēmeles. Maisot cep, lai nesalīp kopā. Izņem no pannas un nosusina (var izmantot salvetes!).

4

Atkal uzkarsē eļļu, ieliek cūkgaļu vokpannā. Cep apmēram minūti vai kamēr cūkgaļa top zeltaini brūna.

5

Kad gaļa sāk apcepties, pievieno sagrieztus paprikas kvadrātiņus.

6

Uz lielas liesmas visu turpina apcept, līdz gaļa kļuvusi zeltaini brūna, bet paprika nedaudz mīkstāka, bet tāpat svaiga. Cūkgaļu un papriku noņem no pannas!

7

Un šeit var izvēlēties – iet vieglāko ceļu: izvēlēties jau gatavu, veikalā nopērkamu saldskābo mērci vai pagatavot to pašam. Ja izvēlies jau gatavo, to pievieno pēc izjūtām, sākumā labāk mazāk. Pannas saturu dažas minūtes pasautē.

8

Mērces pagatavošana: sajauc tomātu mērci ar sojas mērci, sāli, cukuru un rīsu etiķi. To vairākas reizes nogaršo, papildina sastāvdaļas, līdz saldums, sāļums un skābums ir tieši tā, kā tev garšo.

9

Tajā pašā pannā uzkarsē eļļu un pievieno sakapātu ingveru un ķiploku, nedaudz apcep.

10

Tad pievieno saldskābās mērces maisījumu un pievieno konservētus ananasa gabaliņus.

11

Pievieno izšķīdinātu kartupeļu cieti (50 grami un 150 ml ūdens).

12

Visbeidzot pievieno iepriekš apcepto cūkgaļu un papriku, visu apmaisa, nedaudz pasautē un tad ņem nost no uguns.

13

Izvāra nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma (lai būtu garšīgāk, var pievienot buljona kubiņu).

Ēdienu servē un pāri pārber sakapātus lociņus.

Šo recepti var pagatavot arī ar vistas gaļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!