Foto: Viktorija Kožemjakina
Vai vēlies gurķus izmantot kāda eksotiska ēdiena pagatavošanai? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkls "Elvi" iesaka recepti svaigu gurķu aukstajai zupai ar zaļajiem zirnīšiem. Izmēģini!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.gurķi200 gnotīrīti zaļie zirnīši saujapētersīļi saujadilles saujapiparmētru lapas sula no 1/2 citrona4 ĒKolīveļļa1 gab.ķiploka daiviņa gpaniņas sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)

Sagatavošana

1

Sablendē visas sastāvdaļas, līdz maisījums ir viendabīgs.

2

Liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.

3

Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!