Foto: Ināra Lācarus
Iesakot šī izsmalcinātā ēdiena, varētu pat teikt delikateses, recepti Ināra Lācarus raksta šādi: "Ciemiņi ēd, klāt piedzer baltvīnu un vairākkārt atkārto: "Cik gan nenormāli labi šis viss garšo!"" Pie pasniegšanas ieteikumi šādi: cūku kājas pēc izvārīšanās liek kopējā šķīvī un tām pāri pārlej saldskābo mērci, kurā tās vārījās. Tad katrs pats ēdājs no lielā trauka izmakšķerē sev tīkamāko cūkas kāju un noliek uz sava šķīvja. Pats galvenais nosacījums – šis gardums jāēd ar rokām, tāpēc blakus labi noderēs ūdens trauks roku skalošanai.
210Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.cūku kājas50 mlgalda etiķis50 mlsojas mērce50 gcukurs4 gab.ķiploka daiviņas6 gab.melnie piparu graudiņi1 šķipsnamalts ingvers taukvielas (cepšanai)

Sagatavošana

1

Sākumā jāsagatavo cūku kājas. Tās kārtīgi jānomazgā, jānotīra un jāliek lielā katlā aukstā ūdenī. Vāra uz lielas uguns aptuveni piecas minūtes. Bez garšvielām!

2

Tad tās noskalo zem tekoša auksta ūdens un nedaudz atdzesē.

3

Iegriež katru kāju iekšpusē no pirkstu šķēluma līdz pamatnei. Katrā iegriezumā ielej sojas mērci un atstāj ievilkties.

4

Pēc tam katru kāju arīdzan no ārpuses apziež ar sojas mērci. Cūku kājai jābūt vienmērīgi brūnai.

5

Sagatavotās sojīgās cūku kājiņas liek cepties uzkarsētā pannā un uz lielas uguns apcep no visām pusēm.

6

Marinādes pagatavošana: katliņā ielej 50 ml galda etiķi, pievieno 50 gramus cukura, četras sakapātas ķiploku daiviņas, sešus pipara graudiņus un 1/4 no tējkarotes maltu ingveru. Uz nelielas uguns maisot vāra, līdz cukurs izšķīst.

7

Kārto iepriekš apceptās cūku kājas platā katlā vai pīlē (cepamajā traukā), pāri tām pārlej sagatavoto etiķa mērci un 800 ml ūdens. Uzliek katlam vai pīlei vāku un uz mazas uguns vāra trīs stundas.

Foto: Ināra Lācarus

Lai izdodas! Un atceries – cūku kājas pēc to pagatavošanas ēd ar rokām!

Pirms daudziem gadiem Ināra Lācarus recepti aizlienējusi no žurnāla "Labu Apetīti!".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!