![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/844f5a9e-30b1-4719-8470-42dca2778db0.jpg?w=576&h=313)
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 glāzesavenes2 glāzesavenes4 ĒKcukurs3 gab.olu baltumi
Sagatavošana
1
Blenderī liek svaigas avenes (aptuveni vienu glāzi) vai, kā jau minēts, var izmantot arī ievārījumu vai kompotu. Ja izmanto svaigas avenes, pievieno nedaudz cukura. Sablendē.
2
Izvēlas palielu trauku, tajā lej iepriekš sablendētās avenes, trīs olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, pievieno trīs ēdamkarotes cukura (attiecība olām un cukuram ir vienāda!).
3
Puto ar mikseri, līdz masa izveidojas stingrās, gaisīgās (gluži kā mākonis) putās, proti, kad masa vairs neslīd ārā no bļodas.
Pēc pagatavošanas šo našķi liek ledusskapī uz pāris stundām.
Bet ko darīt ar dzeltenumiem? Pagatavo vaniļas mērci! Bet, ja gribas pavisam vienkāršo variantu, deserta trauciņos sambukam pāri pārlej aukstu pienu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit