Foto: Shutterstock
Jērs, rīsi, rozīnes, kumīns, burkāni un kinza – šķiet, šajā receptē paslēpušās visas spilgtākās un aromātiskākās garšas! Ļauj garšām kārtīgi "sadraudzēties" un gatavo nesteidzoties.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjērs500 gsīpoli500 gburkāni650 mlgargraudu rīsi9 TKrozīnes pētersīļi kumīns melnie pipari2 gab.ķiploka galviņas100 mlvīnogu kauliņu eļļa

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo un sakapā; burkānus nomizo un sagriež salmiņos. Visu apcep eļļā kopā ar vienu ēdamkaroti kumīna. Noņem no pannas.

2

Jēra gaļu vai liellopa gaļas mīkstumu sagriež kubiņos un apcep eļļā kopā ar sāli (garšu var bagātināt ar maltās gaļas garšvielu bez pievienota sāls) un vienu ēdamkaroti kumīna.

3

Pannā gaļai virsū liek kārtu sīpolu un burkānu, nemaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus, rozīnes un tad rīsus.

4

Visu atstāj kārtās, kopā nemaisa.

5

Tiem pa vidu iesprauž ķiploka galviņas.

6

Visu pārlej ar ūdeni tā, lai ir pirksta platumā pāri rīsiem. Uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm sautēties.

7

Pasniedz samaisītu kopā un bagātīgi pārkaisītu ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!