Foto: Privātais arhīvs
Patiesība par šo zupu ir tāda, ka tai nav konkrētas receptes un konkrēts sastāvdaļu daudzums. Pamatsastāvdaļas ir vistas fileja, nūdeles un kokosriekstu piens, bet tas, ko pievienot papildus klāt, ir atkarīgs no tā, kas atrodas jau mājās un garšo tieši tev! Tātad – šī zupa ir pielāgojama teju katra ledusskapja saturam. Un vistas fileju droši var aizvietot ar garnelēm!
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas fileja sīpoli burkāni sarkanā parpika olīveļļa (apcepšanai) vistas buljons zaļumi stikla nūdeles zaļais karijs kokosriekstu piens

Sagatavošana

1

Sagatavo sastāvdaļas: sīpolus nomizo, sagriež pabiezās ripiņās vai salmiņos (glītāk, ja visas sastāvdaļas ir vienādā lieluma. Šajā gadījumā – pamanāmas un palielos gabalos sagrieztas). Nomizo burkānu un sarīvē salmiņos, to pašu izdara ar papriku.

2

Katliņā, kurā gatavosi zupu, nelielā eļļas daudzumā apcep visas sastāvdaļas – sīpolu, burkānus, vistas gaļu (kumosa lieluma), papriku un, ja vēlies, zaļās pupiņas, kukurūzu un šampinjonus.

3

Katla saturam pievieno vistas buljonu un dažādus zaļumus.

4

Visu uzvāra.

5

Kad uzvārījies, pievieno stikla nūdeles, zaļo kariju un kokosriekstu pienu.

6

Kad viss šķietami gatavs, izslēdz pīti un ļauj zupas garšām savilkties aptuveni 15 minūtes.

Tā ir pavisam vienkāršā versija, ja gribas šikāk, pievieno bambusa dzinumus, pakčoju, sēnes un citus gardumus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!