Foto: Ilze Ceple
Šie salāti glābs situācijas, kad radīsies ierastā katra gada problēma – ko gan celt jubilejas galdā. Lūk, atbilde – kārtainos vārītās vistas filejas salātus! Kas ir lieliskākais šajā receptē? Ar sastāvdaļu un mērces daudzumu katrs var variēt pēc sirds patikas. Šī iemesla dēļ nepieciešamo sastāvdaļu sarakstā nav norādīti precīzi grami dārzeņiem vai olu skaitam, gatavojot var radoši izpausties, kādu kārtu atkārtot, kādu sastāvdaļu likt mazāk vai vairāk, ja nav ēdāja gaumē. Recepti iesaka Ilze Ceple.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas fileja kartupeļi sīpols šampinjoni burkāns olas konservēta kukurūza zaļumi majonēze sāls

Sagatavošana

1

Lai sāktu kārtot salātus, sākumā jāsagatavo visas sastāvdaļas pa rokai: vārītus kartupeļus un burkānus sarīvē; tas pats jādara ar vistas fileju – jāizvāra un smalki jāsagriež; sīpoli jānomizo un jāsagriež šķēlītēs (sīpolu lielumu jāizvēlas pēc paša gaumes, ja nepatīk sajust lielos gabalus, tos var sakapāt); jāizvāra olas un tās jāsarīvē un marinēti šampinjoni jāsarīvē.

2

Pirmajā kārtā kārto: kartupeļus, svaigu sīpolu, majonēzi un pāri pārber sāli.

3

Otrajā kārtā: sarīvēti marinēti šampinjoni.

4

Trešajā kārtā: rīvēts burkāns, sāls, majonēze.

5

Ceturtajā kārtā: vārīta vistas fileja + majonēze.

6

Piektajā kārtā: rīvētas olas.

7

Pēdējā dekoram un nobeigumam – konservēta kukurūza un zaļumi pēc izvēles.

8

Visam ļauj savilkties, uz nakti ieliekot salātu trauku ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!