Foto: DELFI
Kartupeļu sacepums vai moņģele (sauc kā vēlies!) pavisam noteikti piestāv rudenim! Bet patiesībā šis sātīgais paēdiens ir tik lielisks, ka to var baudīt pat ģimeniskā Ziemassvētku rītā - ātri un viegli pagatavojams, pabaro ikviena punci, turklāt arī garšos ikvienam. Acis iedegsies kā gaismiņas eglītē, uzzinot, ka top šis gardums. Izmēģini jau laikus!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi6 gab.olas6 TKpiens eļļa1 gab.sīpols6 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari kupināta cūkgaļas karbonāde zaļumi (dilles un pētersīļi) sviests rīvets siers

Sagatavošana

1

Nomizo un sagriež vai sarīvē smalkās ripiņās 8-10 kartupeļus.

2

Gatavos kartupeļus liek aukstā ūdenī. Kad visi nomizoti un sarīvēti, tos skalina zem auksta ūdens vismaz divas minūtes.

3

Pannā lej eļļu un sakarsē. Pievieno kartupeļus.

4

Kamēr kartupeļi cepas, sasmalcina vienu sīpolu un sešas ķiploka daiviņas.

5

Bļodiņā iesit sešas olas, pievieno sešas tējkarotes ar pienu, arī sāli, piparus un citas garšvielas, kas pašam labāk garšo un atrodas jau mājās.

6

Ja vēlas ēdienam pievienot gaļu, tad bļodiņas saturam pievieno sīki sagrieztu kūpinātas cūkgaļas karbonādi.

7

Bļodiņas saturam pievieno arī zaļumus – dilles un pētersīļus.

8

Kad kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni, pievieno iepriekš sakapāto sīpolu un ķiploka daiviņas. Pannas saturu pārber ar sev vēlamām garšvielām. Pievieno vairākus pikučus ar sviestu.

9

Kad kartupeļi gatavi, tiem pāri lej moņģeli.

10

Visu izlīdzina, uzliek vāku un ļauj sautēties aptuveni 10 minūtes.

11

Kad olas masa kļuvusi stingra, pāri ber rīvētu sieru. Un nedaudz vēl pasautē!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!