Foto: DELFI

Šī pavisam noteikti varētu kandidēt uz sulīgākās un garšīgākās gaisa friterī jeb "air fryerī" ceptās vistas titulu. Lielākais šīs receptes pluss to ir gana viegli pagatavot, turklāt tā ir ir ļoti, ļoti garda. Ideāla maltīte veselīgām pusdienām vai vakariņām.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas krūtiņa sāls ķiploku pulveris kūpināta paprika kajēnas pipari rīsi MĒRCEI:0.33 glāzemajonēze0.33 glāzesaldā čili mērce1 ĒKšrirača1 ĒKcitrona sula

Sagatavošana

1

Vistas filejas gabalu sagriež restītē jeb krusteniski un apbārsta ar sāli, ķiploku pulvera, kūpinātas paprikas pulveri un kajēnas pipariem (ja vēlas izteikti asu!).

2

Bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas: majonēzi, saldo čili mērci, šrirača mērci (ja ir mājās, ja nav, tad mierīgi var iztikt), citrona sulu, līdz izveidojas krēmīga konsistence.

3

Mērci uzsmērē uz vistas gaļas virspuses.

4

Vistu cep air fryer 190 grādos 15 minūtes (laiks var atšķirties atkarībā no airfryer).

Vistas krūtiņu pasniedz ar rīsiem, lapu salātiem un pāri pārlej iepriekš pagatavoto mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!