Foto: Aina Pitrāne

Paprika ir gluži vai radīta tam, lai tiktu piepildīta ar garšīgu saturu. Kaut visbiežāk pildījuma pamatā ir maltā gaļa un rīsi, šoreiz, iedvesmojoties no gardēdes Ainas Pitrānes, pildījumu pagatavosim no vistas šķiņķīšiem, mazajiem tomātiņiem, kūpināta caurraudzīša, siera un dažādiem citiem labumiem!

40Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.lielās sarkanās paprikas200 gatkauloti bez ādas vistas šķiņķīši200 gķiršu vai plūmju mazie tomāti30 gkūpināts caurraudzītis1 gab.ķiploka daiviņa1 TKmilti120 mlpiens1 ĒKkausētais siers lociņi dilles50 gsiers eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Sagatavošana

1

Papriku pārgriež uz pusēm, iztīra, apber nedaudz ar sāli un ierīvē to.

2

Vistas gaļu, kūpinātu caurraudzīti un tomātus sagriež mazos gabaliņos. Lociņus un dilles smalki sagriež, ķiploka daiviņu izspiež.

3

Pannā sakarsē eļļu un sākumā nedaudz apcep caurraudzīti, tad pievieno vistas gabaliņus. Pārkaisa ar sāli un pipariem un cep apmēram 2 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus, izspiestu ķiploku un arī nedaudz apcep. Pārkaisa miltus un strauji samaisa. Pievieno pienu, kausēto sieru un sautē vēl 2 minūtes. Beigās pievieno lociņus, dilles un izmaisa.

4

Pilda paprikas pusītēs un cep tās iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200° grādos 20–25 minūtes. 5 minūtes pirms gatavības uzber virsū rīvētu sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!