Foto: Paula Štrobindere
Kad kārotais vakariņu guvums atnests mājās, rodas jautājums – ko iesākt ar milzīgo lomu? Vai tiešām izdomas trūkuma dēļ atkal nāksies aprobežoties ar lašmaizītēm? Šoreiz viss būs citādi, jo, par laimi, "Tasty" lasītāja Paula Štrobindere iesaka citu, ne ierastu laša pagatavošanas veidu, papildinot to ar saldā krējuma mērci! Piedevās – bietēs vārīts pērļu kuskuss.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pērļu kuskuss bietes2 ĒKkrēmsiers lasis pētersīlis dilles baziliks mārrutki garšvielas500 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Lej bļodiņā 250 ml saldo krējumu, pievieno sakapātus zaļumus (pētersīļus, dilles, baziliku) un mārrutkus un visu ar blenderi sablendē.

2

Pielej klāt atlikušo saldo krējumu (250 ml) un samaisa.

3

Pievieno garšvielas!

4

Ņem foliju, izveido tādu kā laiviņu, kurā sēdina lasi. Receptes autore pērk lasi, kurš jau ir bez ādas un gabalos.

5

Laiviņā lej iepriekš sagatavoto saldā krējuma masu un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm.

6

Katliņā uzvāra ūdeni ar bietēm, pievieno pērļu kuskusu un vāra tik ilgi, kā norādīts uz paciņas.

7

Pēc tam nokāš ūdeni, izmanto vienu līdz divas bietes (pārējās šajā receptē vairs netiks izmantotas), tās sablendē un pievieno klāt kuskusam, lai tam būtu intensīvāka krāsa. Kuskusam pievieno divas ēdamkarotes krēmsiera. Labi samaisa!

8

Papildus pagatavo salātus!

Kad viss gatavs, servē. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!