Foto: Ināra Lācarus
Kad ir nolemts, ka vakariņās galdā jāliek tieši sārtā un tik garšīgā zivs, iespējas, kur izpausties, ir. Šoreiz pagatavosim ceptu lasi, kas iemarinēts citrona un medus mērcē. Recepti iesaka gardēde Ināra Lācarus. Labu apetīti!
150Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

lasis0.5 gab.citrons3 TKsinepju sēklas1 ĒKmedus0.5 glāzeolīveļļa sāls kartupeļi

Sagatavošana

1

Bļodiņā sajauc sastāvdaļas: pusi citrona, trīs tējkarotes sinepju sēklas, vienu ēdamkaroti medus, pusglāzi olīveļļas, kā arī sāli.

2

Sagriež laša fileju gabalos un iesmērē to ar iepriekš pagatavoto masu.

3

Ļauj garšām savilkties aptuveni divas stundas.

4

Liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā 200 grādos 12 minūtes.

5

Turpat uz cepešpannas liek arī cepties iepriekš apvārītus, šķēlēs sagrieztus kartupeļus.

6

Mērcīte piedevās – tzatziki ar krējumu.

Piedevās uz šķīvja labi iederēsies arī olīvas!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!