Foto: Inese Stepiņa

Aukstā gaļa ir izcils ziemas uzkožamais un neatņemama Ziemassvētku galda sastāvdaļa. Tiesa, katrā mājā auksto gaļu ne tikai dēvē, bet arī gatavo citādāk. Šoreiz piedāvājam gardēdes Ineses Stepiņas galerta recepti.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgvistas kājas kopā ar šķiņķi ķiplokpipari vegeta lauru lapas1 gab.sīpols1 gab.burkāns zaļie zirnīši ola

Sagatavošana

1

Galerta pagatavošanai receptes autore izmanto vienu kilogramu vistas kāju kopā ar šķiņķi. Vistas gaļu liek katlā vārīties.

2

Kad putas nosmeltas, pievieno garšvielas (katrs pēc savas gaumes!). Receptes autore izmanto ķiplokpiparus, vegetu, lauru lapas, svaigu sīpolu un burkānu.

3

Vāra uz lēnas uguns apmēram pusotru stundu.

4

Izņem vistu un sagriež.

5

Galerta bļodiņās liek zaļos zirnīšus, olas šķēli un vistu.

6

Buljonu izkāš caur marli un tam pievieno uzbriedinātu želatīnu.

7

To lej pāri vistas gaļai.

8

Kad buljons ir atdzisis, liek ledusskapī, kamēr saželē.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!