Foto: Līga Švāne
Lai gan zaļie zirnīši un vārītas olas ir visai barojoša kombinācija, kas lielākoties asociējas ar rasolu, abas šīs gardās sastāvdaļas iespējams apvienot arī krietni vieglākos salātos. Te recepte, kas labi noderēs reizēs, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts, bet kārojas kaut ko kraukšķīgu, atsvaidzinošu un tajā pašā laikā arī sātīgu.

Ņemiet vērā, ka visu sastāvdaļu daudzums ir variējams un pielāgojams katra paša gaumei un vēlmēm. Šajā reizē salātos tika izmantots parastais kāposts, bet to droši var aizstāt ar, piemēram, Ķīnas kāpostu, ledus salātiem vai kādu citu alternatīvu – kā vien sirds kāro. No minētajām sastāvdaļām sanāk branga bļoda salātu vismaz četrām personām.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kārba zaļie zirnīši "Bonduelle"3 gab.olas1 gab.garais gurķis0.5 gab.kāposts ĒKmajonēze lociņi dilles pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

Foto: Privātais arhīvs
1
Uzliek vārīties olas. Kamēr tās vārās, nomizo un sagriež kubiņos gurķi, sasmalcina kāpostu un smalki sagriež lociņus un dilles.
Foto: Privātais arhīvs
2

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno konservētos zirņus un smalki sagrieztas olas. Piešauj sāli un piparus, pievieno majonēzi. Gatavs!

Padoms: ja vēlaties, lai salāti ir atsvaidzinošāki, pirms pasniegšanas atdzesējiet tos ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!