Fоtо: DELFI
Vislielākā māksla, sagaidot viesus, ir uzburt kādu gardu uzkodu vai ēdienu teju no nekā. Šādās reizēs, kad tuvojas negaidīti viesi vai dirnēt visu dienu virtuvē nav laika, lieti noder plācenīši. Atliek vien palūkoties kādā virtuves plauktiņā pēc konservētas kukurūzas, un lielākais darbiņš jau paveikts. Vienkārši, ātri un lēti!

Plācenīši var kalpot kā laba uzkoda tāpat vai arī tapt par daļu no lielākas uzkodas. Ja tos papildināsi ar kādu garšaugu svaigo sieru un tomāta šķēlīti vai citu kraukšķīgu dārzeni, iedurot uzkodiņā mazu iesmiņu, ērta maltīte ballītei gatava!

Fоtо: DELFI
30recipe.minutes
6recipe.ingredients
viegli

recipe.ingredients

recipe.portions: 6
1 kārba "Bonduelle" konservēta kukurūza gab.olas30 gsviests100 gmilti1 TKsāls eļļa cepšanai

recipe.preparation

1

Izkausē sviestu. Lielā traukā iesit olas, pieber tām sāli (ja gribas – arī piparus) un sakuļ. Tad pielej izkausēto sviestu un apmaisa.

2

Olu masai pieber miltus un ar putojamo slotiņu samaisa, līdz mīklā nav kunkulīšu.

Fоtо: DELFI
3

Beigās pieber mīklai nokāstu konservēto kukurūzu un mīklu apmaisa, kukurūzas graudiņus tajā vienmērīgi iecilājot.

Fоtо: DELFI
4

Pannā uzkarsē eļļu uz vidēji augstas uguns. Liek tajā ar ēdamkaroti mazus plācenīšus un cep, līdz tie no abām pusēm skaisti zeltaini un nedaudz kraukšķīgi.

Gatavos plācenīšus pasniedz ar mērcīti – vislabāk krējuma un garšaugu.
Zibenīgi ātri tādu var pagatavot, sajaucot skābo krējumu ar pesto.

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !