![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a0d1f434-3d8b-4339-af0d-47c3497ee01e.jpg?w=576&h=313)
Atceries – ar sastāvdaļu daudzumu vari variēt pēc savas gaumes. Ja salātus nevēlies treknus, liec klāt mazāk siera un izvēlies liesāku krējumu vai tā vietā izmanto bezpiedevu jogurtu.
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/be3d3366-4c3a-47ff-860b-3552c844134f.jpg?w=876)
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
2 kārbas konservēti zaļie zirnīši "Bonduelle"220 gČedaras siers1 gab.sarkanā paprika1 saujapētersīļi120 gskābais krējums ĒKcitrona sula1.5 TKsaldās paprikas pulveris pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari
Sagatavošana
1
Čedaras sieru sarīvē uz rupjās rīves un ieber bļodā. Zirnīšus nokāš no liekā šķidruma un pievieno sieram.
2
Papriku sagriež smalkos kubiņos, kas nedaudz lielāki izmērā par zirnīšiem. Pievieno pārējām sastāvdaļām.
3
Smalki sakapā pētersīļus un ber bļodā. Ja labāk tīk dilles vai citi zaļumi, droši izmanto tos!
4
Sajauc mērcīti – atsevišķā traukā liek krējumu, pieber saldās paprikas pulveri, sāli, svaigi maltus piparus un citrona sulu. Kārtīgi samaisa, lai mērcīte labi sajauktos.
5
Pārlej salātiem mērci un samaisa, lai sastāvdaļas labi sajaucas.
Lai labi garšo!
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/06aa8d83-9c74-41e8-a880-e6e11a246a04.jpg?w=876)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit