Foto: Inita Briedina
Ierasts, ka rulete ir svētku ēdiens, turklāt to pagatavot ir vienkāršāk, nekā tu domā. Šoreiz svētku ruletes pagatavošanai izmantosim vistas stilba malto gaļu un aļņa karbonādi. Un tici mums, tev vairs nebūs jālauza galva, ar ko panašķēties, jo, kad vien vēlēsies, varēsi nošņāpt vēl vienu šķēli sulīgas un aromātiskas ruletes. Ar recepti padalās gardēde Inita Briedina.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gvistas stilba maltā gaļa300 galņa karbonāde1 gab.mazs sīpols2 gab.lielas ķīnas kāposta lapas100 gkausētais siers3 gab.daiviņas ķiploka1 ĒKgaršvielu maisījums vistas gaļai2 ĒKkūpināta paprika sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Aņņa gaļai izdara iegriezumu kā grāmatai un ar gaļas āmurīti izdauza to plānu.

2

Sīpolu sarīvē, kāpostu smalki sagriež.

3

Ķiploku pierīvē uz smalkās rīves.

4

Apvieno sīpolu, kāpostu, sieru, ķiploku, garšvielu maisījumu maltajai gaļai, melnos piparus un sāli.

5

Aļņa gaļu apkaisa no abām pusēm ar paprikas pulveri un sāli.

6

Liek malto gaļu uz karbonādes un cieši sarullē.

7

Tad labi ietin pārtikas plēvē, lai sula vārot neiztek ārā.

8

Liek vārīties uz paša mazākā karstuma vienu stundu.

9

Izņem no katla un liek ledusskapī plēvē atdzesēties.

Var arī ēst karstu ar piedevām un salātiem. Uz sviestmaizes arī ir ļoti garšīga.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!