Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ar "Coffee STOP" īpašniekiem Uģi Pineti un Mārtiņu Rozenbergu tiekos kafijas bodītē Mārupē, Lielajā ielā. Ir burvīga diena ar zilām debesīm, terasē saulīte mīlīgi silda, un kafija ir tiešām garšīga. Pie kioska, kurā šodien saimnieko smaidīgā barista Kitija, pēc kafijas ik pa laikam piestāj kāds auto un piebrauc kāda jaunā māmiņa ar ratiņiem.

Savā ziņā tā arī sākās šis biznesa veiksmes stāsts: ar jaunu māmiņu, kurai negribējās pa Mārupi ripināties tāpat vien. Vajag kādu pieturas punktu! Nu jau kafijas mīļotāju pieturas punkti ir septiņi: Mārupē, Piņķos un Iļģuciemā. Drīz vien pie tirdzniecības centra "Spice" tiks atvērts arī astotais "Coffee STOP".

Cilvēkiem vajag galamērķi

Uģis Pinete stāsta: "Mums piedzima puika, mana sieva staigā ar ratiem pa Mārupi un saka: man nav galapunkta. Viņa bija pamanījusi vietu Rožu ielā, parādīja man bildi, sākām domāt, ko tur varētu darīt. Ideja par kafiju atnāca ne no kurienes. Cilvēkiem vajag galamērķi, cik ilgi staigāsi tāpat vien – te nekā tāda nav. Atcerējos, ka Mārtiņš jau tajā kafijas biznesā apbružājies, zvanīju viņam."

Mārtiņš Rozenbergs smej, ka viņš jau tāpat Uģim ik pēc pusgada zvanījis un "kurbulējis": kaut ko vajag darīt! Viņš stāsta, ka pirmais bizness viņam sadedzis vārda tiešā nozīmē: "Man bija līdzīgs projekts, bet daudz zemākā līmenī, Bolderājā, sauca "Boldžas kafija". Bet tur blakus bija bankomāts, to aplaupīja, un tas nodega ar visu manu "kofīšopu", kas jau tā bija ļoti nepelnošs. Bolderājā cilvēki daudz nedzer augstvērtīgu kafiju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!