Foto: DELFI

Sāļi, saldi, asi, maigi, svaigi, sulīgi, saldēti. Reibinoši, kārdinoši un pārsteidzoši. Visdažādākie Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un tālāku zemju pārtikas produkti apskatāmi, nobaudāmi un pat nopērkami Ķīpsalā. Ķīpsalas izstāžu hallē notiek ilgi gaidītā izstāde "Riga Food 2021".

Pārtikas nozares dažādu jomu profesionāļiem šis ir karsts darba laiks, meklējot sadarbības partnerus un veidojot biznesa kontaktus. Parasts apmeklētājs var vienkārši izbaudīt, nogaršot, pabrīnīties un domās ievilkt ķeksīti, ko turpmāk meklēt veikalu plauktos. Ne viss, kas redzams un nobaudāms, gan veikalos arī jau nopērkams. Daļa no piedāvājuma pagaidām ir drosmīgas idejas, piemēram, blakus Latvijā radītu šķirņu kartupeļiem Priekuļu pētniecības centrs izstādē piedāvā nogaršot saldo kartupeļu krēmu un kartupeļu kūku. Recepte, protams, ir firmas noslēpums!

Daudzi produkti izstādē ir inovatīvi un pilnīgs jaunums, piemēram, SKIM piena sūkalu želejkonfektes, mājražotāja Jāņa Smeltera ingvera toniks, dažādu ražotāju augu izcelsmes gaļas izstrādājumi, burkānlasis, čia ikri, gardi un vegāniski smēriņi, čiekuru šokolāde un citi produkti. Apskatāmi un nogaršojami arī jaunāko ābolu, plūmju un cidoniju šķirņu augļi un to produkti, gan jauni, gan jau Holivudā slavu ieguvuši Latvijā radīti jūras velšu produkti. Izstādē var apskatīt ievērojamu daudzumu pašmāju un ārzemju alus šķirņu, kā arī Itālijas un Spānijas vīnus un citus dzērienus.

Lūk, ieskats "Riga Food 2021" pirmās dienas norisē. Izstāde gaida apmeklētājus arī rīt un parīt – ir vērts būt klāt un pašam visu pieredzēt. Tas ir pārtikas nozares centrālais notikums Baltijas valstīs, kurā daudzas jaunas idejas un garšas pieredzes var gūt ne tikai nozares profesionāļi, bet arī gardēži un cilvēki, kuriem interesē jaunas un garšīgas lietas.

"Riga Food 2021" notiek zaļajā režīmā, kas nozīmē, ka pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda sadarbībspējīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Ieejas maksa izstādē ir 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!