Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Sestdien, 19. augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā, sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau ceturto gadu durvis vēris "Rīgas svētku restorāns". Atvērtā tipa restorāna atmosfērā gatavošanas prasmes demonstrē populāri Rīgas šefpavāri, gatavojot ēdienu no sezonāliem vietējiem produktiem, turklāt saglabājot visiem pieejamas un draudzīgas cenas.

Šogad pavāri sarūpējuši ne mazums gastronomisko pārsteigumu – eklērus ar gaileņu mājas siera krēmu, bērzu tāss maizi ar alkšņu skaidās kūpinātu pīles krūtiņu, zivju zupu, griķu tortiljas, biezās kartupeļu vafeles ar alū tvaicētu liellopu, baltegļu saldējumu, lavandas krēmu un pat cukurvati ar zelta skudrām.

Svētkos piedalās 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt", "Avalon", "B-Bārs", "Cup&Cino", "Entresol", "Eqqus", "ID Gourmet", "Kaļķu vārti", "KID*", "Kolonāde. Mūsu stāsti...", "Le dome", "MUUSU Terase", "Pagalms", "Tinto", "Rocket Bean Roastery", "Valtera restorāns", "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā".

Paralēli šefpavāru sagatavotajiem ēdieniem uz "Rīgas svētku restorāna" skatuves uzstājās tautā iecienīti mūziķi – Miks Dukurs, Beāte Zviedre ar trio, Alise Kante un Līvas Dumpes kvartets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!