Foto: DELFI
9. novembrī restorānā "Pullman Riga Old Town" jau otro gadu Latvijā notika vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2016". Kā jau katru gadu, arī šogad tika noskaidroti labākie vīni no vīndaru darinājumiem.

Pasākumā bija iespēja tikties ar desmit vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 80 augļu un ogu vīnu un sidru šķirnes. Katrs no vīna skates apmeklētājiem tika aicināts nobalsot par sev tīkamāko vīnu vai sidru. Interesanti, ka katrā no sesijām vadībā izvirzījās divi vīni.

Labākais vīns "HoReCa" balsojumā:

  • Ozollapu vīns ("Jokas", vīndaris: Džons Brauns)
  • Piparkūku sidrs ("Naukšēnu vīna darītava", vīndaris: Jānis Baunis)

Labākais vīns tautas balsojumā:

  • Dzirkstābols ("Lubānas vīnotava", vīndaris: Oskars Žvagins)
  • Piparkūku sidrs ("Naukšēnu vīna darītava", vīndaris: Jānis Baunis)
Foto: DELFI

"Pirmo reizi organizējot šo skati, mēs nedomājām, ka gaidāma tik liela interese un atsaucība, tāpēc šogad šo ikgadējo pasākumu vēlamies nodēvēt jau par tradīciju! Tradīciju, kura ik gadu paver iespēju jebkuram vīna cienītājam iepazīt profesionālākos Latvijas augļu un ogu vīna meistarus, kā arī nobaudīt jaunākos vīndara veikumus un atklājumus. Latvija ir bagāta ar savām dabas veltēm, tāpēc šo vīndaru darbs, kurā tiek izmantoti tikai Latvijas labumi, ir nenovērtējams un tikai atbalstāms!" atzina Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Šogad "Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2016" piedalījās desmit vīna darītavas un vīndari: "Mr. Plūme" (SIA "Jumpravas Sidrs", Māris Plūme); "Smilškalni" (z/s "Smilškalni", Alvils Elksnis); "Līgatnes Vīna Darītava" (SIA "Līgatnes vīna darītava", Ainārs Vanags); "Durbes veltes" (SIA "Evi&Jo", Evija Kopštāle); "Aizputes vīna darītava" (SIA "Aizputes vīna darītava", Mārtiņš Sants); "Lubānas vīnotava" (SIA "Aiviekstes klēts", Oskars Žvagins); "Jokas" (SIA "Jokas Development", Džons Brauns); "Zilver vīndarītava" (z/s "Pīlādži", Jānis Zilvers); "Naukšēnu vīna darītava" (SIA "Bauņu sēta", Jānis Baunis); "Muižas Vīns" (IK "Cremon 6", Jānis Mikāns).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!