Adžika ziemas krājumiem: 7 receptes Kaukāza virtuves garšu cienītājiem
Foto: Shutterstock

Adžika ir gruzīnu un abhāzu virtuvē iecienīta piedeva šašlikam, ceptai gaļai un gaļas zupām. To var izmantot arī kā marinādi, ierīvējot vistu vai cepeti. Asās, pastveidīgās mērces sastāvdaļas agrāk tika saberztas akmens piestā, taču mūsdienās viss ir daudz vienkāršāk – šim nolūkam tiek izmantota gaļas maļamā mašīna vai virtuves kombains.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Klasiskas adžikas sastāvdaļas ir asie sarkanie vai zaļie pipari, kinza, ķiploki, sāls un dažādi garšaugi, bet laika gaitā ir radušās dažādas interpretācijas. Mūsdienīgā versijā adžikas sastāvā bieži vien ir arī tomāti, paprika, āboli vai plūmes – šādas mērces, kas pēc konsistences nav tik koncentrētas un ir daudz šķidrākas, pareizāk būtu dēvēt par "sacebeli".

Lai tu savus ziemas krājumus varētu papildināt ar šo aromātisko Kaukāza virtuves lepnumu, "Tasty" krājumos uzgājām septiņas receptes, turklāt dažas no tām ir īpaši elementāras un pagatavojamas pat bez produktu karsēšanas.

Lai labi garšo!

Tags

Konservēšana Tomāti Mērces ziemai Uzkodu mērces Čili Kinza Ķiploki
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form