Foto: Shutterstock kolāža
Gurķu ieburkošanas sezona ir uzņēmusi apgriezienus, tādēļ laiks lūkot pēc receptēm – ne tikai gadu gaitā pārbaudītām, bet arī pavisam jaunām! Šoreiz no "Tasty" recepšu krājumiem izvēlējāmies vienkāršas gurķu sagataves ziemai, kuras varēsi pagatavot bez karsēšanas, aiztaupot sev liekas pūles. Labumus atliks pārliet ar izvēlēto marinādi vai saliet burciņās, un lieta darīta!

Lai burkās sapildītie gurķīši bez pasterizēšanas nesabojātos, ir svarīgi lai konservēšanai izmantojamās burkas un vāciņi būtu pietiekami tīri. Pieredzējuši virtuves burvji skaidro, ka pietiks ar to, ja gurķu konservēšanai paredzētos traukus mājas apstākļos tīri izmazgāsi un izkarsēsi cepeškrāsnī. Turpat, sterilā vidē, arī atdzesē un tikai tad tajos pilda konservējamos produktus. Ja pildīšanai izmantosi karstas, vēl neatdzesētas burkas, tās var sprāgt. Pastāv arī citi paņēmieni trauku sterilizēšanai – par tiem stāstījām šajā rakstā.

Kaut gan burku karsēšana cepeškrāsnī ir biežāk izmantotais paņēmiens, atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku pasterizācija verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.

Lūk, 17 gurķu ieburkošanas receptes bez pasterizēšanas – no marinētiem un sālītiem, līdz salātos un zupu sagatavēs savārītiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!