Delikatese, kas jānogaršo kaut reizi dzīvē – pildīti cukīni ziedi
Foto: Shutterstock

Cukīni, kas ir kabača itāļu radinieks, savu vietu mūsu virtuvēs jau ir iekarojis. Taču vēl viena trausla un ārkārtīgi garda cukīni daļa, kas noteikti jānobauda, kamēr tumši zaļie cukīni vēl nav izauguši pilnībā – to ziedi. Kā tos pagatavot?

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Viens no veidiem, kā tos nogaršot – gatavojot kādu cukīni ēdienu, ziediņus no dārzeņa noņem, un izdekorē ar tiem maltīti. Ar cukīni kumosiem nobauda arī tā ziedus, lai saprastu, vai tie iet pie sirds vai nē. Noplūktos ziedus glabā cieši noslēgtā traukā ledusskapī līdz pat piecām dienām. Cukīni ziedi garšo līdzīgi pašiem dārzeņiem, taču ir nedaudz maigāki un saldāki.

Cukīni ziedus, kā arī mūsu pašu kabaču ziedus, novāc tad, kad tie ir lieli un skaisti, bet pie tā piestiprinājies auglis vēl pavisam neliels. Lielie ziedi ir ideāli piemēroti, lai tos pildītu ar dažādām sastāvdaļām – sieriem, dārzeņiem, gaļu, garnelēm, zivīm un citām jūras veltēm. Pagatavo pildījumu, samaisa to ar eļļu vai kādu mērci, un pilda cukīni ziedos. Ziedus izkārto uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī. Ja ir vēlme pēc kraukšķīgākām ziedlapiņām, tos var apvārtīt olā un miltos, un cept uz pannas.

Piemēram, viens no variantiem ir cukīni ziedu pildīšana ar rikotas sieru, ķiplokiem, baziliku, olu un sāli. Sarīvētu sieru sajauc ar sakapātu ķiploku, baziliku, sakultu olu un nedaudz sāls. Pildījumu ievieto cukīni ziedos, ziedlapiņas aizver un apvārta miltu un minerālūdens mīklā. Cukīni ziedus fritē eļļā pāris minūtes. Šādā veidā ziediem būs kraukšķīgs panējums, bet siers vidū būs patīkami izkusis.

Ja paši dārzeņi pie zieda ir vidēja izmēra – izcep tos vienkārši cepeškrāsnī vai uzliek uz grila. Gatavos dārzeņus ar visiem ziediem servē uz šķīvja un apkaisa ar garšaugiem, parmezānu vai kādu citu cieto sieru.

Cukīni (vai kabaču) ziedus var apcept vienkārši tāpat, apvārtot tos miltu un gāzēta ūdens mīklā. Vēl viens variants – ziedus apvārta sakultā olā. Ziedlapas cep karstā eļļā pavisam neilgu brīdi. Šādi iegūsi gardu, vasarīgu uzkodu. Un kas to lai zina, varbūt tas kļūs par ballīšu top ēdienu!

Bet, kamēr cukīni ziedu baudīšanai vēl gatavojies, aplūko kādu no Tasty.lv kolekcijas receptēm ar cukīni un kabačiem!

Array ( [id] => 45983735 [title] => Apcepti baklažāni un cukīni ar lazdu riekstiem [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Burvīgi siltie salāti ar cukīni un baklažāniem, kas fantastiski garšo kopā ar bezpiedevu jogurta mērci. Kraukšķīgumu maltītei piešķirs lazdu rieksti. Pats jaukākais – šo maltīti vari baudīt gan siltu, gan aukstu. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/apcepti-baklazani-un-cukini-ar-lazdu-riekstiem.d?id=45983735 [publish_date] => 2015-05-19 12:12:02 [picture_alt] => Grilētu jauno kabaču un baklažānu siltie salāti ar lazdu riekstiem un jogurta mērci [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/kVJkvBGqsqA/cukini-baklazani-rieksti-merce-salati-45983743.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ozjfgD6dL_4/cukini-baklazani-rieksti-merce-salati-45983745.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/6V9At2oe5U8/cukini-baklazani-rieksti-merce-salati-45983745.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/jTbghZ4LYhI/cukini-baklazani-rieksti-merce-salati-45983745.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/2Iw6RvzU5o4/cukini-baklazani-rieksti-merce-salati-45983745.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/3KBQs2QyvQo/cukini-baklazani-rieksti-merce-salati-45983739.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Apcepti baklažāni un cukīni ar lazdu riekstiem 

Tags

Dārzeņi Sarakstu karuselis Augu eļļa Baziliks Ķiploki Rikota Milti Olas Jūras veltes Zivis Garneles Gaļa Siers Kabači Cukīni Mērces
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form