Ģeniāli vienkāršs veids, kā no paniņām vai kefīra mājās pagatavot liesu krēmsieru
Foto: Privātais arhīvs

Praksē vairākkārt pārbaudītu un ģeniāli vienkāršu metodi, kā mājas no paniņām vai kefīra pagatavot krēmsieru bez mākslīgiem biezinātājiem, konservantiem un dažādām citām nevēlamām piedevām, iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lai pagatavotu liesu krēmsieru, tev būs nepieciešams vien 1 litrs kefīra vai paniņu tetrapakā.

Tālākā darbu gaita ir teju vai neticami vienkārša:

  • No rīta, pirms dodies savās dienas gaitās, liec tetrapaku saldētavā;
  • Vakarā pirms gulētiešanas izņem paku no saldētavas;
  • Izmantojot nazi vai šķēres, atgriez pakas augšpusi un izslidini no tās sasalušo paniņu vai kefīra "ķieģelīti";
  • Iesien "ķieģelīti" marlē un iekar virs izlietnes, piesienot pie ūdenskrāna, vai liec plastmasas sietiņā, apakšā paliekot bļodiņu, ja pēcāk vēlēsies sūkalas izmantot skaistumkopšanā vai kulinārijā;
  • Nākamajā rītā viss būs atkusis un marlē vai sietiņā būs palics viendabīgs, krēmveidigs siers.

Noderīgi ieteikumi

Ja virtuvē ir ļoti silts, labāk atkausē paniņas vai kefīru, liekot ledusskapī, jo, pārlieku strauji atkūstot, iegūsi mazāk siera, tādēļ ir svarīgi nodrošināt lēnu un vienmērīgu atlaidināšanu.

Nav ieteicams atkausēšanai izmantot metāla caurduri, jo tad gatavais produkts iegūs netīkami metālisku piegaršu.

No 1 litra paniņu vai kefīra, iegūsi aptuveni 270 gramus krēmīga siera ar zemu tauku procentu, jo paniņas satur vien 0,5% tauku, bet kefīrs 1-3,5%.

Gatavo krēmsieru vari papildināt ar, piemēram, kapātiem zaļumiem, sasmalcinātu marinētu gurķi, paprikas kubiņiem u.c., kā arī izmantot dažādu vieglu mazkaloriju desertu gatavošanai.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form