
Tuvojoties Ziemassvētkiem, vērts padomāt ne tikai par to, ko liksim svētku galdā, bet arī to, kā iepriecināsim vistuvākos cilvēkus. "Tasty" vienmēr ir dedzīgi iestājies par to, ka vislabākās dāvanas ir tādas, kas ir ne tikai pašu gatavotas, bet arī ļoti, ļoti gardas. Kāpēc gan mammu, krusttēvu, labāko draudzeni vai kādu kolēģi neiepriecināt ar ko pavisam īpašu – paša pilnveidotu un izlolotu šokolādes tāfelīti? Šo kārumu pagatavot nebūt nav sarežģīti, vajag tikai izejvielas, piederumus un izdomu.
Vispirms vajag izlemt, no kādas šokolādes gatavosi šokolādes tāfelītes. Ļoti pateicīgs variants ir vienkārši izkausēt augstas kvalitātes konditorejas šokolādi, kas nopērkama monētu formā uz svaru. Tad arī ir iespējams izvēlēties tumšo, piena vai balto šokolādi. Šokolādes gabaliņus pirms šokolādes tāfelīšu gatavošanas gan vajadzēs pareizi izkausēt, lai tā "neziedētu" un nesaietu kunkuļos.
Vegāniskā šokolādes alternatīva
Ja ir luste šokolādi taisīt pašam, tad vajag sagādāt kakao sviestu, kakao pulveri, mazliet kļavu vai cukura sīrupa un vaniļas ekstraktu vai pāksti. Kakao sviestu izkausē ūdens peldē, līdz iegūtā masa ir 40–45°C karsta. Tad tai pievieno uz pusi mazāk kakao pulvera, kā izmantota šokolāde, vairākas ēdamkarotes (pēc garšas) ar kļavu sīrupu un vaniļas pāksti vai ekstraktu garšai. Visu samaisa, lai kakao pulveris vienmērīgi sajauktos. Un viss – šokolādes masa iegūta. Šī variācija noteikti patiks vegāniskā uztura piekritējiem.