Kā iekrāsot maizi dzeltenā krāsā bez safrāna palīdzības?
Foto: Shutterstock

Dzeltena maizīte vai klinģeris ir pārdesmit procentus gardāka, nekā vienkāršā gaišā bulciņa, jo mēs ēdam arī ar acīm. Safrāns ir izcils, bet dārgs palīgs šajā jautājumā. Kādas ir lētākās alternatīvas?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pieredzē dalās konditore no Valmieras Zoja Bulko.


“Dzeltenas bulciņas, maizītes un maizes, protams, izskatās kārdinošāk. Izcili, ja mīklas iekrāsošanai var izmantot augstvērtīgu safrānu, taču tā ir dārga garšviela un diemžēl, to pērkot, var gadīties, ka nopērk kaķi maisā. Jāpievērš uzmanība, vai safrāns tirgots pulverī saberzts (tas visdrīzāk ir pakaļdarinājums ar kurkuma līdzdalību) vai drīksnās, viskvalitatīvākais ir tas mazos diedziņos sakaltēts, ko atdzīvina siltā pienā vai ūdenī.

Kā iekrāsot maizi dzeltenā krāsā bez safrāna palīdzības?
Foto: Shutterstock

Ar pievienošanu mīklai arī nevajadzētu aizrauties, pietiks ar naža galu, vairāk ievienojot, tiek riskēts ar rūgtu garšu kliņģerim vai maizītēm. Mīklai var pievienot kurkumu, bet, ņemot vērā tā specifisko garšu arī ar to jārīkojas prātīgi.

Es esmu atklājusi lielisku un arī gardu veidu kā iekrāsot mīklu. Talkā jāsauc burkāni, precīzāk burkānu sula. Tā jāvāra un jānosmeļ putas. Tās tad arī būs maizes krāsviela, piedevām maizītes iegūs saldu garšas niansi.”


Zojas padomus smalkmaizīšu cepšanā, lasi šeit!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.