Foto: Shutterstock
Mazsālīto gurķīšu gatavošanas laiks nebeidzas. Tos var pagatavot ar etiķi, bez, ar īpaši daudz ķiplokiem, vairāk vai mazāk sāļus. Galvenais, lai gurķīši būtu kraukšķīgi! Īpaši gardu recepti piedāvā atraktīvā grilēšanas entuziaste Jolanta no "Latvijas Grilētāju apvienības".

Kā pagatavot mazsālītos gurķīšus ar minerālūdeni? Vajadzēs kilogramu mazu gurķu, litru gāzēto minerālūdeni, veselu ķiploku, četras ēdamkarotes jūras sāls un vienu lielu bunti diļļu.

Vispirms dilles sagriež vai saplūkā ar rokām un pusi ievieto lielā bļodā. Nomazgātiem gurķīšiem nogriež abus galus un izkārto virs dillēm. Pēc tam pievieno smalkās šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas.

Paralēli sāli izšķīdina minerālūdenī. Tad šķidrumu pārlej gurķīšiem tā, lai tie būtu pilnībā nosegti. Kad sālījums gatavs, trauku ar gurķiem ievieto ledusskapī vai kādā citā vēsā vietā. Gurķiem ļauj iesālīties uz nakti (10-12 stundas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!