Foto: Shutterstock
Mēdz teikt, ka tad, ja gadījies pārsālīt ēdienu, esi iemīlējies. Taisnība vai nē, bet ēdiens, kam piešauta par daudz sāls, vēl nav pasaules gals. Kā izglābt maltīti un nomākt sāļumu?

Ja gadījies pārsālīt mērci, tad tai var pievienot vēl ūdeni, miltus un sviestu, palielinot mērces porciju. Situāciju var izglābt arī ar kartupeļa pievienošanu. Mērci, kas gatavota no dārzeņiem, mazāk sāļu var padarīt, pievienojot papildu tomātus vai citus dārzeņus, kas izmantoti tās gatavošanā.

Pārsālītu zupu var izglābt vairākos veidos. Vispirms tai var nosmelt sāļo buljonu no katla un pievienot tā vietā ūdeni vai buljonu bez sāls. Vēl zupai var pievienot makaronus, kartupeļus vai rīsus, kas uzsūks sāļumu. Ja tīk eksperimentēt, sāļai zupai var pievienot arī skābo krējumu vai olu.

Ja pārsālīti salāti, situāciju var glābt, pievienojot pamatsastāvdaļas – dārzeņus, lapu salātus. Tos kārtīgi samaisa un nekādā gadījumā nepievieno mērci, kas ir sāļa, lai vēl vairāk nepasliktinātu situāciju.

Pārsālītus dārzeņus, piemēram, kartupeļus, var paglābt, ieliekot katliņā ar ūdeni (bez sāls, protams) un strauji uzvārot. Dārzeņus notur katlā līdz piecām minūtēm un tad nokāš ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!