Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: Shutterstock

Brīvdienu rīti ir kā radīti gardumu gatavošanai mājās - bet, ja neslinkosi un jau iepriekšējā vakarā sagatavosi mīklu, arī darbdienās varēsi palutināt savus mīļos, pie brokastu tējas vai kafijas pasniedzot pašceptus, tikko no krāsns nākušus mafinus. Best Recipes ir apkopojis 10 likumus, kas jāievēro, lai mafini vienmēr būtu čaugani, aromātiski un ar patīkamu konsistenci. Izrādās, mafinu cepšana patiesībā tas nav nekas sarežģīts un ar nelielu vecāku piepalīdzēšanu tā izdosies par bērniem!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

1. Sajauc atsevišķi sausās un "mitrās" sastāvdaļas - izmanto divas bļodas sagatavošanas procesam. Tad bļodā, kurā ir sausās izejvielas, izveido bedrīti un lēnām lej bļodu ar šķidro masu.

2. Nemaisi mīklu par ilgu - ja mīklu būsi maisījis par ilgu, no tās gaiss būs "izmaisīts" laukā un mafini vairs nebūs čaugani.

3. Gardākās sastāvdaļas pievieno pēdējās - riekstus, žāvētus augļus un visu, kas ir mazos gabaliņos, pievieno pašās beigās pirms cepšanas.

4. Sagatavo pannu - vari rīkoties divējādi: ar taukvielām iesmērēt mafinu pannas iedobītes vai ielikt tajās mafinu cepšanas īpaši paredzētos papīrīšus. 

5. Izmanto mazu kausiņu vai lielu karoti - mafinu mīklu iepildīt formiņās var būt visai sarežģīti, tādēļ šim nolūkam izmanto piemērota izmēra karoti vai kausiņu.

6. Nepārcenties ar daudzumu - kad mīklu lej mafinu pannā, piepildi tikai ¾ no katra trauciņa, pretējā gadījumā cepoties un palielinoties mafina apjomam, mīkla var pārtecēt pāri.

7. Atceries par "cepurīti" - mafina gardākā daļa var atrasties ne tikai tā iekšienē, bet arī pašā virspusītē, tādēļ vari uz tās pirms cepšanas uzbērt sakapātus riekstus, mandeļu skaidiņas vai brūno cukuru. Esi radošs!

8. Pannas trauciņiem jābūt pilniem - pat ja nepietiek mīklas, ar ko piepildīt visus pannas trauciņus, tukšus tos neatstāj. Mīklas vietā lej ūdeni, jo tas palīdzēs mafiniem izcepties vienmērīgi.

9. Esi pacietīgs un atdzesē - izņem gatavos mafinus no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm pannā. Tad izņem no pannas un liec uz restītēm turpināt tālāko atdzišanas procesu. Īpaši svarīgi tas ir mafiniem, kuru cepšanai nav izmantoti īpašie papīriņi. 

10. Sasaldē un baudi vēlāk - mafini ir viens no konditorejas izstrādājumiem, kas sasalst lieliski: kad mafini ir atdzisuši, saliec tos plastmasas kastītēs vai ietin pārtikas plēvē un liec saldētavā

Siera mafini

Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: Shutterstock

Sātīgi, ātri pagatavojami siera mafini.

Aplūkot recepti

Mafini ar šokolādes gabaliņiem

Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: Shutterstock

Mafini ar šokolādes gabaliņiem gardam našķim pie tējas vai kafijas.

Aplūkot recepti

Valriekstu - kļavu sīrupa mafini

Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: Shutterstock

Valriekstu - kļavu sīrupa mafini kārumam pie tējas.

Aplūkot recepti

Melleņu mafini

Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: "Dolce&Gabbana" kampaņa/DANDY arhīvs

Melleņu mafini - vasaras ogu laikā.

Aplūkot recepti

Pārgatavu banānu mafini

Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: Shutterstock

 Aplūkot recepti

Bezglutēna kēksiņi ar mellenēm - Džeimija Olivera recepte


Melleņu mafini bez glutēna
Foto: Shutterstock

Rūpējoties par miljoniem cilvēku, kas cieš no dažādām pārtikas alerģijām, pasaulslavenais šefpavārs Džeimijs Olivers ir radījis jaunu recepšu krājumu, kurā vari uzzināt, kā pagatavot izcili gardas maltītes bez glutēna un piena laktozes.

Aplūkot recepti

Veselīgie auzu kliju - ābolu mafini

Mafini saldākam rītam: 10 pārbaudīti likumi
Foto: Shutterstock

Šie brokastu mafini satur daudz šķiedrvielu un vitamīnu, kā arī mazina holesterīna līmeni asinīs. Tāpat tajos ir visai maz kaloriju un tauku, tāpēc baudi tos ne tikai ar rīta kafijas tasi, bet arī kā pēcpusdienas uzkodu!

Aplūkot recepti

Tags

Baudi vasaru! Brokastis Konditoreja Mafini Sarakstu karuselis Valentīndiena
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form