Melnā plūškoka ziedu daudzie pielietojumi – no sīrupa līdz pat pankūkām
Foto: Shutterstock

Jūlijs ir melnā plūškoka ziedu plaukšanas laiks, kad skaistie koki nosēti ar baltām ziedu gubām. Bet, kā izrādās, šos ziedus diezgan plaši var izmantot kulinārijā – no melnā plūškoka ziediem pagatavoto sīrupu var izmantot dažādos dzērienos – limonādēs un kokteiļos. Novārtā nepaliks arī ēdieni – kūkas, mafini, kēksi, želejas un citi saldie ēdieni kļūs vēl gardāki un piesātinātāki, ja tiem pievienosi plūškoka sīrupu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pirms ķeries pie ziedu gatavošanas, vispirms gan der atcerēties, ka kulinārijā izmanto pie mums augošos melnā plūškoka ziedus, nevis sarkanā, kas ir indīgs. Par to vairāk lasi šeit. Atgriežoties pie plūškoka ziedu sīrupa – par to sajūsmā ir ne vien pavāri, bet virtuves entuziasti no visas pasaules. Tas tāpēc, ka sīrupam ir ne vien daudz pielietojumu, bet arī izteikta, piesātināta garša. Tāpēc sīrupu izmanto ar mēru, jo lielākā koncentrācijā tas mēdz būt pat spēcīgs. Kur to likt lietā?

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Sarakstu karuselis
0
Avenes
0
Citroni
0
Ķirši
0
Mellenes
0
Šampanietis
0
Zemenes
0
Dzērieni
43596549
Limonāde un kvass
43596563
Mafini
43596563
Pankūkas
43596551
Sīrupi
43596537
Želejas
43596563
Tortes un kūkas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form