Sešas mērces kartupeļu aizdaram, kas liks aizmirst majonēzi un kečupu
Foto: Shutterstock

Viens no ātro uzkodu restorānu lielākajiem trumpjiem ir zeltaini frī kartupelīši, kas tiek pasniegti ar dažādām mērcēm, kas kartupeļu stienīšu garšu padara īpaši neatvairāmu. Izrādās, ka karija, čili un pat tūkstošsalu mērci itin vienkārši var pagatavot arī mājās. Mērces burciņas varēsi turēt pa ķērienam ledusskapī, lai izmantotu kā "slepeno ieroci" ne vien frī kartupeļu garšas uzlabošanai, bet arī pārlietu krāsnī ceptām tupeņu daiviņām, iemaisītu čaganā kartupeļu biezputrā vai izmantotu kā marinādi aromātiskiem kartupeļu salātiem.

Tā kā kartupeļi pēc garšas ir visai neitrāli, tad vislabāk tos pasniegt ar kādu gardu mērcīti, kas atklās ceptu, fritētu un vārītu tupeņu patieso burvību. Tieši prasmīgi piemeklēta mērce veido kopējo garšu buķeti un, vai nu padara maltīti izcilu, vai pat sabojā to. Lai nesalaistu dēlī labos nodomus, ‘’Tasty’’ nāk talkā ar sešām mājās pagatavojamu mērču receptēm, kas kartupeļu cienītājiem noteikti neliks vilties.

  • Kā mājās pagatavot nevainojamus frī kartupeļus, uzzināsi te, bet te uzzināsi, kā "patatas bravas" jeb zeltainus kartupelīšus gatavo Spānijā, recepti nepārspējami kraukšķīgiem krāsnī ceptiem tupeņiem meklē šeit, bet te uzskaitītas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, gatavojot kartupeļu biezputru.

Kad izvēlēsies veidu, kā tupeņus pagatavot, atliks tikai izvēlētie mērci, ar ko tos pasniegt īpaši izcilam rezultātam. Lai arī veikalu plauktos netrūkst jau gatavu salātu mērču, nekas nespēj aizstāt pašu gatavotās, jo tad skaidri zināms to sastāvs un vari ļaut vaļu fantāzijai, uzlabojot mērces garšu pēc saviem ieskatiem.

Zilā siera mērce – pannā ceptiem un vārītiem kartupeļiem

Sešas mērces kartupeļu aizdaram, kas liks aizmirst majonēzi un kečupu
Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojama zilā siera mērce labi papildinās ceptu kartupeļu un kartupeļu biezputras garšu. Bet, ja pagatavosi to biezākā konsistencē, varēsi ķeksēt no trauciņa ar frī kartupeli vai krāsnī cepta tupeņa daiviņu.

  • 200 ml skāba krējuma;
  • 1/2 TK cukura;
  • 1 ĒK citronu sulas;
  • 60 g zilā siera.

Pagatavo mērci – visas sastāvdaļas liek traukā un ar dakšiņu sakuļ, līdz izveidojas mērce. Nebēdā, ja siers nebūs pilnībā izšķīdis, nelieli siera gabaliņi mērcē to tikai padarīs vēl debešķīgāku. Ja vēlies, lai mērces garša ir piesātinātāka, vari tai pievienot pāris ēdamkarotes majonēzes.

Lasi tālāk un uzzini, kā pagatavot citas kārdinošas mērces, kas pat visvienkāršākajiem kartupeļu ēdieniem piešķirs jaunu kvalitāti.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka