Foto: Shutterstock

Sinepes nenozīmē skumju burciņu ledusskapī, ko izvelk tikai tad, ja vēlas apziest cīsiņu vai auksto gaļu. Ņipro sinepju iespējas sniedzas daudz tālāk un augstāk! Atļauj tām izpausties un dažādo ierasto ēdienkarti ar jaunām garšas niansēm.

Saka, ka ar kečupu var apēst visu! Iespējams! Taču šo īpašību droši var piedēvēt arī sinepēm. Un tās, atšķirībā no kečupa, ēdienam vajadzēs krietni mazāk pievienot.

Taču sāksim ar to, ka sinepes var mājās pagatavot pats. Tā ir lieliska iespēja pašam nokontrolēt, cik biezas vai gaisīgas tās gribas, cik daudz sēkliņu atstāt masā.

Pirms visas sinepju sēkliņas pārstrādā sinepēs, kādu daļu ieber burciņā – tās lieliski iederās dažādos sautējumos un zupās, bet daļu kopā ar citiem zaļumiem izdiedzē.

Brīdī, kad sinepes pagatavotas vai nopirktas tās gatavas varoņdarbiem virtuvē.

Salātu sastāvdaļa

Lai tas būtu rasols vai krabju, kartupeļu vai pupiņu salāti, sinepes ir laipni aicinātas bļodā. Sevišķi dāsni tās jāpievieno dažāda veida kartupeļu salātos. Ja gatavo lapu salātus, tad vislabāk izvēlēties sinepes ar sēkliņām.

Marinādes un mērču palīgs

Gatavojot dažādas gaļas un zivju cepešus, vērts kā marinādi izmantot sinepes. Dāsni iezieķēt un atstāt ievilkties, tālāk jau atliek tikai izcept vai izsautēt. Arī tur, kur top kā siltās, tā aukstās mērces , sinepes labprāt ir klātesošas.

Biezeņu uzlabotājs

Biezeņi, jo sevišķi kartupeļu , labi draudzējas ar graudainām sinepēm. Brīdī, kad biezeni esi samīcījis un pagatavojis, kā noslēguma noti pievieno karoti ar sinepēm. Biezenis uzreiz kļūs izteiksmīgāks un ar nopietnāku raksturu.

Klasiskais piegājiens

Protams, nevajag aizmirst, ka sinepes var vienkārši uzziest uz cepeša, cīsiņa, nēģa vai jebkura cita produkta, garšas uzlabošanai. Sinepes ir sava veida smērējamais sāls – ja par daudz – zūd bauda, ja nav, tad ēdiens neizteiksmīgs.

Ļauj sinepēm izpausties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!