Foto: DELFI

Šķiet, nevieni citi svētki tā nesaistās ar dzirkstošiem dzērieniem kā Jaunais gads. Pat padomju laikos 31. decembra pusnaktī teju visās mājās paukšķēja korķi, kas sprāga laukā no "Sovetskoje šampanskoje" pudelēm. Šī ir tradīcija, kas nemainās un nepāriet, – arī šogad pēc pāris dienām teju pie visiem svētku galdiem Latvijā, tuvojoties pusnaktij, tiks vērtas vaļā slaidās, tumšās pudeles un glāzēs putos prieks.

Šodien "Sovetskoje šampanskoje" un "Rīgas šampanieti", šķiet, izvēlas tika izteikti nostalģijas pārņemti cilvēki, jo vīna pasaules apvārsnis arī Latvijā ir kļuvis gana plašs – itāļu proseko, spāņu kava, franču kremāni un vācu zekti, nemaz nerunājot par pašu izsmalcinātāko un aristokrātiskāko svētku dzērienu – šampanieti no pašas Šampaņas. Taču šis plašais apvārsnis var novest tādā apmulsumā pie veikalu plauktiem, ka neviļus sagribas paņemt pudeli vecā labā cidoniju "Mežezera" – un miers! Kādu dzirkstošo vīnu izvēlēties? Kādā cenu amplitūdā? Vai tiešām taisnība, ka par pieciem eiro neko jēdzīgu nevar iegādāties? Vai īstais franču šampanietis vispār drīkst negaršot? Un tā tālāk, un tā joprojām...

Tāpēc portāls "Delfi" manā personā, pieaicinot Latvijas Nacionālā teātra aktieri Aināru Ančevski, nolēma aklajā degustācijā pārbaudīt, kas ir kas. Mums šajā grūtajā, bet patīkamajā darbā palīdzēja vīna maģistrs un vīna bāra "Vieta" īpašnieks Jānis Volkinšteins.

Gaismas stars vīna džungļos

Ainārs godīgi atzina, ka neesot vīnu cienītājs, līdz ar to viņam šī diena nesa daudz jauna.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!