Kā gatavot krāsnī nogatavinātas pildītas pankūkas
Sāksim ar pildītajām pankūkām, jo tās liekus paskaidrojumus neprasa. Tehnoloģija ir pavisam vienkārša: iesākumā pagatavojam plāno pankūku mīklu, sekojot, piemēram, šai recepte, tad izcepam tās un izvēlamies pildījumu. Darbdienu vakariem derēs kāds sātīgāks pildījums, tādēļ vari izvēlēties, piemēram, malto gaļu ar paprikas kubiņiem vai citām sev tīkamām piedevām vai biezpienu ar zaļumiem, bezpiedevu jogurtu un kādu ķiploka daiviņu. Kad pildījums ierullēts pankūkās, saliec tās vienu pie otras ietaukotā veidnē, pārlej ar saldo krējumu, pārber ar sieru un liec iepriekš sakarsētā krāsnī uz aptuveni 25-30 minūtēm, līdz pankūku rullīši ir gatavi un ieguvuši zeltainu garoziņu.
Kā gatavot enčiladas
Pēc līdzīga principa ir gatavojamas arī enčiladas, tikai meksikāņi parasti pildījumam izmanto iepriekš ar dārzeņiem un garšvielām viegli apceptus vistas filejas gabaliņus, bet pildīšana ir pavisam ātra un vienkārša, jo tiek izmantotas jau gatavas tortiljas plāksnes, kas nu ir nopērkamas arī teju visos Latvijas lielākajos pārtikas veikalos. Gatavie rullīši tiek sarindoti cepamajā veidnē un pārlieti ar mērci, kuras pamatā ir konservēti tomāti (lai process būtu vēl ātrāks, var izmantot arī jau gatavu veikalā nopērkamu mērci), un, protams, arī enčiladas neiztiek bez siera "kažociņa".
Kā gatavot kaneloni
Lielo pastas caurulīšu jeb kaneloni pildīšanai itālieši visbiežāk izmanto krēmīgo rikotas sieru, kas papildināts ar spinātiem, baziliku, rukolu vai citiem zaļumiem, bet tās var pildīt arī ar malto gaļu, ko sulīguma labad vari papildināt ar rīvētiem burkāniem, sīpoliem vai seleriju kātu gabaliņiem."
- Šajā rakstā stāstījām, kā izmantot kaneloni caurulītes "slinko pelmeņu" pagatavošanai, ko uzglabāt saldētavā, lai nepieciešamības gadījumā ieslidinātu verdošā ūdenī ātrām vakariņām.
Svarīgi ir pildītās un veidnē sarindotās makaronu caurulītes pārliet ar pietiekošu šķidruma daudzumu, lai tās būtu pilnībā pārklātas ar sasmalcinātiem konservētiem tomātiem, tomātu mērci, Bešamela mērci,Marinaras mērci vai saldo krējumu, jo cepšanās laikā makaroni piebriedīs un uzsūks daudz šķidruma. Ja nepieciešams, var veidni papildināt ar buljonu. Un, protams, arī kaneloni vislabāk garšos, ja cepšanas laikā tos noslēpsi zem bagātīgas kūstoša siera kārtas.
Lai labi garšo!